Imatge de l'estructura a la plaça Sedassos

Llum verda: Les graderies de Sedassos de Tarragona podrien reobrir a finals de maig

Una consulta ciutadana decidirà l'ús definitiu de l'espai | Els treballs començaran en dues setmanes

Novetats importants sobre la polèmica actuació a la graderia  dels Sedassos, a la Part Alta  de Tarragona, una de les peces més destacades del conjunt patrimonial tarragoní. Aquest dimarts, 2 de març,el conseller de Patrimoni de l'Ajuntament de Tarragona, Hermán Pinedo, ha anunciat la signatura definitiva de l'adjudicació  de l'obra, que finalitzarà els treballs a la graderia.

Tens Telegram? Afegeix-te gratis al canal de TarragonaDigital: les millors fotos i vídeos, les últimes hores i ara també pots comentar! CLICA AQUÍ i apunta't ara, t'esperem!

«Si tot va bé, les obres  podran començar en dues setmanes i la graderia podrà reobrir entre els mesos de maig i juny», ha detallat l'edil. La durada  dels treballs serà de dos mesos, i la inversió del consistori fregarà els 40.000 euros, tal com estava previst. Pinedo ha confirmat també que l'ús definitiu de l'espai el decidirà la ciutadania a través d'un procés participatiu «àgil i efectiu» en què tothom hi podrà dir la seva. «Escoltar sempre és una bona eina per fer política!», ha argumentat.

Les graderies de Sedassos, una actuació polèmica d'herència socialista

Hermán Pinedo ha explicat que «treballem amb la intenció de mantenir  les graderies» després que l'anterior govern municipal, encapçalat pel PSC, hi invertís fins a 240.000 euros de diners públics «que ara no volem llençar a la brossa». Pinedo, historiador i arqueòleg de formació, sempre ha rebutjat  una obra que venia heretada de la gestió anterior.

A finals de l'any passat, el grup municipal de la CUP  va tornar a posar el dit a la nafra en un dels aspectes més polèmics de Sedassos, les grades, demanant la seva retirada. Les anticapitalistes van fer incís en què l'actuació va ser «un capritx personal del PSC» i representen «un pedaç sense cap mena de lògica que, en cap cas, ajuda a entendre i explicar el conjunt patrimonial». El conseller de Patrimoni, però, és partidari a mantenir-ho malgrat ser molt crític  amb una actuació que no comparteix. Serà la veu de la ciutadania, però, qui acabi pronunciant la darrera paraula sobre el futur  de Sedassos.