Presentació del nou canal Tot Tecla TV a l'Ajuntament de Tarragona.

L'Ajuntament i Tac 12 engeguen el canal Tot Tecla TV per retransmetre la Santa Tecla

A través de YouTube i el canal públic de televisió, es combinarà la retransmissió en directe dels actes més destacats i la reemissió d'alguns d'anys passats

Les Festes de Santa Tecla comptaran enguany amb un nou  canal audiovisual exclusiu que retransmetrà les activitats a través de  YouTube. El canal Tot Tecla TV, impulsat de manera conjunta entre l'Ajuntament de Tarragona i Tac 12, oferirà tots els dies de festa, durant vint-i-quatre hores, una programació especial que combinarà les retransmissions en directe de la festa major d'aquest amb un recull de tota la producció teclera del canal de televisió local al llarg dels seus dotze anys de vida. 

Els actes que retransmetrà la nova televisió seran el seguici, que recupera per aquesta Santa Tecla les activitats més tradicionals de les festes, també el seguici petit, el pregó i els balls parlats. D'aquesta manera, els veïns que no hagin pogut aconseguir les entrades que aquest principi de setmana es van vendre i reservar a través d'internet per tal de complir amb l'obligació de reduir els aforaments, podran seguir els actes de cultura popular des de casa seva. A banda, Tac 12 retransmetrà els actes més importants de les Festes.

Inés Solé, de Cultura i Festes: «Volem contrarestar les limitacions d’aforament»

La novetat ha estat presentada aquest matí en una roda de premsa en què han participat la consellera de Cultura i Festes de l’Ajuntament de Tarragona, Inés Solé, i el director de la televisió Tac 12, Xavier Abelló. Solé ha justificat la creació del canal amb la intenció de «contrarestar les limitacions d’aforament provocades per la Covid-19 i donar les màximes possibilitats a tota la ciutadania per gaudir d’aquesta Santa Tecla també des de casa». 

Solé ha agraït la predisposició de la televisió pública del Camp de Tarragona, que «un cop més està a l'alçada de les circumstàncies i ajudarà a difondre i donar a conèixer encara més la nostra festa i les nostres tradicions en aquests moments difícils». 

Per la seva banda, el director de la televisió Tac 12, Xavier Abelló, ha explicat que la televisió pública del Camp vol «oferir, des de les noves perspectives, continguts de valor i permanents a totes aquelles tecleres i teclers que no vulguin perdre cap detall de la festa». En aquest sentit, Abelló ha apuntat que desitja que el nou canal sigui «un gran calaix que permeti a tothom, sense excepció, viure la festa d'enguany i reviure els millors moments viscuts des dels inicis d'aquesta televisió».

Les retransmissions en directe que es podran seguir a través del canal Tot Tecla TV i Tac 12: 

Dia 19 de setembre, 17.00 hores, Plaça de la Font: Seguici petit

Dia 19 de setembre, 19.30 hores, Plaça de la Font: Seguici petit

Dia 20 de setembre, 17.00 hores, Plaça de la Pagesia: Balls Parlats

Dia 20 de setembre, 20.00 hores, Plaça de la Pagesia: Balls Parlats

Dia 21 de setembre, 19.00 hores, Plaça de la Font: El Pregó

Dia 22 de setembre, 17.30 hores, Plaça de la Font: Seguici

Dia 22 de setembre, 20.30 hores, Plaça de la Font: Seguici

Dia 23 de setembre, 11.00 hores, Plaça de la Font: Seguici

Dia 23 de setembre, 17.30 hores, Plaça de la Font: Seguici

Dia 22 de setembre, 20.30 hores, Plaça de la Font: Seguici