L'alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, baixant les escales dels jutjats després de declarar com a investigat pel cas Inipro, el 26 de gener del 2016.

L'Ajuntament de Tarragona es personarà com a acusació particular en el cas Inipro

Ricomà defensa la posició del consistori per tal de defensar els interessos públics

L'Ajuntament de Tarragona ha decidit personar-se com a acusació particular en el cas Inipro, segons ha avançat 'Tarragona21'. Aixó ho ha confirmat aquest dimecres, 10 de juny, l'alcalde de Tarragona, Pau Ricomà. La causa investiga presumptes desviaments de fonts de l'Institut Municipal de Serveis Socials de Tarragona al PSC. Fa uns dies, el jutge va confirmar que l'exalcalde Josep Fèlix Ballesteros, la regidora Begoña Floria i set persones més s'hauran d'asseure al banc dels acusats. «L'Ajuntament el que ha de fer és defensar interessos públics. No participarem en cap judici paral·lel i no suposarem res. Presumpció d'innocència però personació davant uns fets que poden ser importants», ha valorat Ricomà. 

La CUP celebra la decisió

Per la seva banda, la CUP de Tarragona celebra que el govern de Ricomà hagi decidit personar l'Ajuntament com a acusació particular en el presumpte cas de corrupció Inipro, alhora que demanen que s'estableixi una coordinació amb l'acusació particular, ostentada per la CUP.

Tot i això, en un comunicat, la CUP ha recordat que ERC i ECP van deixar fora dels acords pressupostaris amb les cupaires la partida 60.000 euros per combatre la corrupció. En aquest sentit, la CUP demana a Ricomà que «requereixi el retorn de les factures pagades per l’Ajuntament per a les defenses de qui anirà a judici». Així mateix, la CUP considera «urgent» que el consistori es personi en altres casos de corrupció que ja estan a la fiscalia, «però en un estat menys avançat que el cas Inipro, com és el cas Jaume I, el cas del Coaching o el de la Budellera», i afirmen que «el cas Inipro és només la punta de l’iceberg de la corrupció municipal».