L'Ajuntament de Tarragona prohibeix noves discoteques a la Part Alta

El Ple Municipal del pròxim 28 de gener tractarà la proposta d'aprovar provisionalment la modificació puntual del POUM per «potenciar la revitalització del nucli antic»

L'Ajuntament de Tarragona ha acordat suspendre la tramitació de llicències per bars musicals i discoteques a la Part Alta de la ciutat. La decisió, que es debatrà en el plenari municipal del pròxim dilluns 28 de gener, s'emmarca en la modificació puntual del Pla d'Ordenació Urbana Municipal (POUM) al nucli antic.  Té l'objectiu de «potenciar la revitalització de la Part Alta, donar  seguretat jurídica  a la rehabilitació d’edificis i iniciatives urbanístiques, que per la normativa vigent del POUM estan bloquejades; evitar el deteriorament del patrimoni cultural i definir els usos admesos de les activitats de restauració i recreatives», segons explicava el regidor de Territori, Josep Maria Milà. 

La Part Alta de Tarragona no tindrà noves discoteques, sales de ball o de festes

Amb la modificació puntual del POUM a la Part Alta de Tarragona, l'Ajuntament tanca la porta a l'obertura de noves discoteques, sales de ball o de festa. Això sí: els establiments que ja existeixen, es podran mantenir sempre que s'adaptin als límits de molèstia, nocivitat o insalubritat que defineix la normativa. Cal recordar que la plataforma Farts de Soroll ha reclamat, en reiterades ocasions, el tancament de la discoteca ubicada al carrer Major del nucli antic

El plenari de l'Ajuntament decidirà si aquesta modificació puntual del POUM tira endavant. L'objectiu, segons Milà, és «revitalitzar» la Part Alta i, a la vegada, «evitar el deteriorament del patrimoni cultural i definir els usos admesos de les activitats de restauració i recreatives». És, sens dubte, una decisió que alterarà les pretensions de l'oci nocturn tarragoní. 

Els restaurants, permesos al nucli antic de Tarragona

La mateixa normativa que prohibirà l'arribada de noves discoteques o sales de festa a la Part Alta de Tarragona, permetrà la instal·lació de nous bars o restaurants. «Sí que s'autoritzarà l’ús de restauració i recreatiu musical perquè representa un motor econòmic i de revitalització de la zona», expliquen des de l'Ajuntament.

La voluntat del consistori és la de «conjuminar la qualitat de vida dels  habitants del centre històric, però sense que això suposi aturar l’activitat econòmica». Per aquest motiu, si arriben peticions per obrir nous restaurants o bars, l'Ajuntament les estudiarà amb les mateixes condicions que fins ara. Si el plenari aprova finalment aquest punt de l'ordre del dia, el document es trametrà a la Comissió provincial d'Urbanisme perquè l'aprovi definitivament.