Carrer Pons d'Icart Tarragona

L'Ajuntament de Tarragona renovarà el carrer Pons d'Icart per millorar l'accés a la passarel·la del Miracle

Aquesta setmana s'han adjudicat les obres que tenen un pressupost de 122.000 euros i que estaran enllestides en quatre mesos

L’Ajuntament de Tarragona renovarà pròximament el carrer Pons d’Icart, amb voreres estretes i amb barreres arquitectòniques, per tal de millorar l’accessibilitat de les persones a la passarel·la que uneix el centre de la ciutat amb la platja del Miracle, mitjançant un recorregut adaptat.

 

Concretament, la intervenció consistirà en l’ampliació en un metre de la vorera del carrer Pons d’Icart, la que està tocant a la façana dels edificis, des de la intersecció amb el carrer Adrià fins a la baixada del Toro.

 

 

Així mateix, també s’asfaltarà la calçada del carrer, elevant-la i creant una plataforma única. El projecte també preveu la renovació de les voreres, substituint el paviment existent, que es troba molt desgastat, i col·locant el mateix model de rajoles que al carrer Adrià, i es millorà el servei existent de sanejament. Segons explica el projecte, l'accés de les persones i dels vehicles al carrer Pons d'Icart no es veurà afectat durant les obres.

 

Quatre mesos d'obres

L’actuació, dissenyada per l'Oficina de Projectes de l'Ajuntament de Tarragona, també afectarà l’encreuament del carrer Pons d’Icart amb la baixada del Toro i el Vial William J. Bryant, just on es troba l’accés a la passarel·la del Miracle. Cal recordar que aquesta infraestructura es va inaugurar el juny de 2018 i s'ha convertit en un any i mig en el principal accés que utilitzen els tarragonins i tarragonines per anar del centre de la ciutat a la platja.

 

Passarel·la del Miracle
Imatge del passeig marítim del Miracle, amb la passarel·la que connecta la platja amb el centre de la ciutat. | ACN

 

El consistori tarragoní  ha adjudicat aquesta setmana les obres a l’empresa Bosir SA. Així, les obres podrien començar abans d’acabar l’any o,a tot tardar, durant les primeres setmanes de gener, ja que una vegada formalitzat el contracte, un tràmit imminent, l’empresa adjudicatària tindrà quatre mesos per executar les actuacions  previstes al projecte.

 

Les obres, que s’inclouen en el lot 1 de la licitació, s’han adjudicat per 122.403,81 euros. D’altra banda, ha quedat desert el concurs del lot 2, que inclou la senyalització i el mobiliari urbà.