Imatge de diverses treballadores de la Residència Santa Tecla Ponent

L'Ajuntament de Tarragona subvenciona el projecte DIME d'inserció laboral de persones amb discapacitat

L'ajut, de 10.000 euros, ha permès incorporar tres treballadores en pràctiques a l'equip de neteja de la Residència Santa Tecla Ponent

L’Ajuntament de Tarragona, a través del Servei Municipal de la Discapacitat, ha aprovat destinar un ajut de 10.000 euros al projecte DIME (Discapacitat, Integració, Motivació, Èxit), impulsat pel Centre Especial de Treball (CET) de la Xarxa Sanitària i Social de Santa Tecla. El projecte, concretament, promou la inserció laboral en pràctiques de tres persones amb discapacitat intel·lectual dins de l’equip del servei de neteja de la Residència Santa Tecla Ponent.

La consellera de Ciutadania tarragonina, Carla Aguilar-Cunill, ha apuntat que «amb aquest tipus d’ajuts, des de l’Ajuntament apostem pel suport i l’acompanyament de persones amb discapacitat dins el lloc de treball, amb la finalitat de facilitar el procés d’aprenentatge i l’adaptació de la persona a la nova àrea de treball».

Una de les treballadores, incorporada a l'empresa

Gràcies a aquest finançament, aprovat pel consistori dins de l’àmbit del suport a la discapacitat en la convocatòria d’ajuts del 2020, el projecte DIME es va posar en marxa a principis d’any i s’allargarà fins al pròxim 31 de desembre. Durant aquest període de temps, les tres persones incorporades formen part de l’equip de neteja «exercint les tasques assignades sempre amb el suport, acompanyament i el monitoratge del personal del centre», han explicat des de l’Ajuntament.

La incorporació de tres professionals amb discapacitat intel·lectual dins de l’equip de neteja s’ha fet, precisament, a través d’un contracte de pràctiques. Una de les treballadores, finalment, ha acabat inserint-se a l’empresa de manera ordinària.