Imatge d'una concentració a Boscos de Tarragona

L'alcalde de Tarragona desmenteix que la Ciutat Residencial tingui planificat un centre per MENA

Ricomà lamenta que l'associació de veïns de Boscos agitin «els ànims dels tarragonins»

La manifestació que els veïns de  Boscos de  Tarragona han dut a terme aquest darrer cap de setmana, amb motiu de l'ocupació d'una casa deshabitada de la zona, ha tingut una derivada política que ha provocat un desmentiment  contundent de l'alcalde  de Tarragona, el republicà Pau Ricomà. 

Tens Telegram? Afegeix-te gratis al canal de TarragonaDigital: les millors fotos i vídeos, les últimes hores i ara també pots comentar! CLICA AQUÍ i apunta't ara, t'esperem!

El diari 'Més Tarragona' ha publicat, aquest dilluns, 1 de març, que el batlle tarragoní va informar al president de l'entitat veïnal que a la  Ciutat Residencial hi hauria un centre  per menors no acompanyats (MENA). Ricomà ha sortit al pas d'aquestes declaracions assegurant que «durant una reunió que es va celebrar el passat desembre entre dirigent veïnal, l'alcalde i altres membres de l'equip de govern, els vam explicar que el projecte contempla un alberg juvenil amb 500 places d'allotjament per reforçar l'oferta turística actual de la ciutat i del Camp de Tarragona. La reunió es va celebrar perquè hi havia rumors  que una part d'aquest equipament  es destinaria a acollir menors no acompanyats. Un fet que vam desmentir».

Sobre les manifestacions d'impulsar un referèndum veïnal sobre la presència del centre de MENA, Ricomà ha sigut molt contundent, afirmant que és «ridícul fer un referèndum d'un projecte que no existeix».  

«Agitar els ànims dels tarragonins»

L'alcalde Ricomà ha lamentat que l'associació de veïns de Boscos «utilitzin un tema tan sensible com els menors no acompanyats per agitar els ànims dels tarragonins que viuen en aquesta urbanització». Pel batlle tarragoní, «l'important és que finalment es posarà fil a l'agulla a un espai degradat que, després d'una dècada, ja té un projecte i un pressupost per revitalitzar aquesta zona. A més, aquest equipament també comptarà amb un centre cívic per Llevant, una de les grans reclamacions veïnals i endèmiques d'aquesta zona. En concret, el centre cívic s'ubicarà a l'edifici de l'antiga recepció de la Ciutat de Repòs».