Imatge d'una concentració a Boscos de Tarragona

«Prou robatoris i okupes»: Els veïns de Boscos de Tarragona es manifesten per exigir seguretat

Unes dues-centes persones s'han concentrat al carrer del Falciot, escenari de l'última ocupació il·legal a la zona

Unes dues-centes persones s’han concentrat avui dissabte, 27 de febrer, al carrer del Falciot dels Boscos de Tarragona, per exigir més seguretat i en contra de les ocupacions il·legals a la zona. L’episodi que ha encès totes les alarmes, posant els veïns en alerta, ha estat precisament l’ocupació del número 3 del carrer del Falciot, el passat 15 de febrer, quan dos homes i dues dones van en una casa propietat de Sòlvia, la immobiliària del Banc Sabadell.

Els veïns de Llevant atribueixen la darrera entrada il·lícita «a les màfies que lloguen o venen, que estan molt actives al barri, voltant contínuament i buscant nous llocs per ocupar», i fan una crida a l’atenció per si apareixen «vehicles desconeguts que circulen a poca velocitat i van observant les cases».

Tens Telegram? Afegeix-te gratis al canal de TarragonaDigital: les millors fotos i vídeos, les últimes hores i ara també pots comentar! CLICA AQUÍ i apunta't ara, t'esperem!

«Coordinem-nos i ajudem-nos»

Avui a Boscos, en un migdia de dissabte assolellat, els veïns i veïnes del barri han fet visible el seu descontentament per una situació que rebrota amb força en diversos punts de la capital del Tarragonès. Parapetats per la pancarta de l’Associació de Veïns Mas Vilà de Boscos de Tarragona, on es podia llegir «Prou robatoris i okupes. Exigim seguretat», els assistents han apel·lat a la coordinació i la solidaritat entre els habitants de la zona, com a única solució per evitar conflictes i noves ocupacions.

Amb aquesta premissa, els representants veïnals han apuntat que cal «coordinar-se a través dels Whatsapp que tenim». «Si entren en algun dels nostres habitatges, ens comuniquem pel grup i el propietari, i això és legal, entra a casa seva encara que hi hagi ocupes, no cal que tingui por, perquè darrere seu ha d’haver-hi tot el barri ha d’entrar, pacíficament, tot el barri», han explicat. «Fins que no surten, d’allí no surt ningú».

«No podem viure amb la impotència de trucar als Mossos d’Esquadra i saber que no poden vindre perquè si venen sense ordre judicial, seria un delicte, i l’ordre judicial molt probablement arribaria l’endemà, si és que arriba», ha apuntat un dels veïns enmig del carrer del Falciot, sense megafonia i damunt d’una cadira. «La culpa no és dels Mossos d’Esquadra o de les forces de seguretat, és culpa d’unes lleis que es fan massa ràpid i no s’ha pensat bé. Hem de buscar una solució i que això no s’estengui i l’única solució possible i legal és que els veïns ens coordinem i ens ajudem. Això no és un problema que passa al del costat, això és un problema que et pot passar a tu», ha conclòs.