Imatge d'un carrer del barri de Boscos de Tarragona

Els veïns de Boscos de Tarragona, en peu de guerra per les ocupacions il·legals

Aquest dissabte sortiran al carrer per demanar solucions

Les  ocupacions il·legals rebroten amb força arreu de la ciutat de Tarragona. Aquest divendres, 26 de febrer, es coneixia el dramàtic cas d'una àvia de Torreforta, de 92 anys, que ha hagut de marxar de casa seva perquè li ha caigut a sobre el sostre dels seus veïns ocupes. Els  barris de Ponent fa temps que pateixen situacions com aquesta. Ara bé, les ocupacions també s'han traslladat a zones més benestants, com ara el barri de Boscos de Tarragona

Tens Telegram? Afegeix-te gratis al canal de TarragonaDigital: les millors fotos i vídeos, les últimes hores i ara també pots comentar! CLICA AQUÍ i apunta't ara, t'esperem!

La situació ha arribat a tal punt que aquest dissabte, 27 de febrer, els veïns  sortiran al carrer per demanar solucions després d'una preocupant ocupació en un xalet de la zona. Segons l'associació de veïns, l'ocupació  es va produir el dilluns, 15 de febrer, quan «quatre adults, dos homes i dues dones, van entrar a la casa, propietat de la immobiliària del Banc Sabadell, Sòlvia situada al carrer Falciot, número 3». Des de l'entitat veïnal creuen que aquesta ocupació ha arribat per culpa de «les màfies  que lloguen, o venen, i que estan molt actives al barri, donant voltes contínuament i buscant nous llocs per ocupar». Per això, fan una crida a estar atents per si apareixen «vehicles desconeguts que circulen a poca velocitat i van observant les cases».

Els veïns s'han posat en mode alerta perquè «l’existència d’algunes  cases desocupades al nostre barri, i la facilitat amb la qual han pogut fer-se amb una, sens dubte comportarà un efecte crida, tant per a les màfies que les lloguen com directament per als ocupes». Per tot plegat, l'associació de veïns ha declarat que, fent públic la situació que pateixen, volen «transmetre una imatge d’unitat, organització i coordinació col·lectiva davant la delinqüència, els polítics municipals i la societat tarragonina, en general, que provoquin debat i coordinació entre les diferents associacions de veïns de Tarragona. És un problema que ens involucra a tots els veïns de Boscos».

Advertència dels Mossos

En un primer moment, els veïns tenien al cap concentrar-se davant de la casa ocupada. Ara bé, el cos de Mossos d'Esquadra ha advertit a l'entitat que «si ens concentrem  davant de la casa ocupada, els ocupes ens poden denunciar per assetjament, els Mossos estan obligats a identificar-nos i el problema serà nostre. Per tant, no serà una concentració, serà una caminada dels veïns per la zona».