Carnaval Tarragona 2020

Tarragona, a punt per recuperar la màgia del Carnaval a partir del 14 de febrer

La gran novetat és el reforç del carnaval infantil amb una programació adaptada el 21 de febrer

El ritme del Carnaval ja sona al vell edifici de l'Antiga Audiència de Tarragona. Entre una col·lecció de disfresses creatives i un mar de coloraines,  la ciutat ha presentat aquest dimecres, 29 de gener, els detalls de la programació del Carnaval 2020  amb la presència, sempre imponent, del Rei Carnestoltes i la Reina Concubina d'enguany —l'Édgar Ordóñez, de la comparsa 'Sinhus Sport', i la Bianca García, de 'Som i Serem'—.  «És una alegria presentar de nou el nostre Carnaval com una festivitat dinàmica i forta»,  ha celebrat l'alcalde Ricomà, com a mestre de cerimònies.

El Carnaval tarragoní, més que consolidat i que enguany celebrarà el seu 40è aniversari, arrencarà el pròxim 14 de febrer amb un concert del català Miki Núñez a la Tarraco Arena Plaça (TAP) que ja ha exhaurit totes les entrades disponibles. El programa d'actes, extens, s'allargarà fins el 15 de febrer i manté tots els puntals de les darreres edicions. Les grans novetats passen per reforçar l'accent infantil amb una tarda d'activitats diverses el divendres 21, i la incorporació del Mercat de Torreforta com a gran protagonista amb l'acollida del Judici, la vetlla, l'Enterrament i la crema tradicionals.

L'Ajuntament de Tarragona eleva el pressupost per Carnaval en 10.000 euros més que l'any passat

Carnaval Tarragona 2020
Les novetats del Carnaval 2020 de Tarragona s'han presentat a l'Antiga Audiència | Toni Cabanillas

El programa d'actes reivindica el potencial de grans moments com la gala de la Disfressa d'Or, el 16 de febrer, l'entrada a la ciutat del Rei i la Reina del Carnaval, el dia 19 les rues del Lluïment i de l'Artesania, la ja tradicional Baixada del Pajaritu o el Concurs de Drag Queens, entre molts altres actes. Un total de 20 entitats i 29 comparses estan inscrites per tal de portar el ritme del Carnaval a la ciutat sense treva i omplir-la de diversió amb les seves millors gales.

Ricomà també ha volgut destacar que, de cara a aquest 2020, s'ha incrementat el pressupost per al Carnaval en 10.000 euros, que passa dels 30.000 que es destinaven fins ara als 40.000 actuals. Les comparses, però, demanen multiplicar esforços per apropar-se a les xifres de la darrera dècada —més de 150.000 euros l'any 2010, just abans de tallar-se l'aixeta per la crisi—, i  el nou alcalde ha fet explícita la voluntat «de seguir augmentant» la partida pressupostària  de la festivitat a càrrec de l'Ajuntament de cara als pròxims anys.