Imatge de l'estat en el qual es troba un dels immobles de l'interior de la Ciutat Residencial a Tarragona.

L'abandonada 'Ciutat de Repòs' de Tarragona serà un alberg per a joves

Oferirà més de 500 places d'allotjament | La vella ciutat residencial va tancar portes l'any 2011

L'abandonada 'Ciutat de Repòs i de Vacances'  de Tarragona serà finalment un alberg per a joves i per a famílies. Ho ha anunciat aquest dijous la Generalitat de Catalunya a través d'un breu comunicat en què detalla que l'espai serà rehabilitat i disposarà de més de  500 places d'allotjament  per reforçar l'oferta turística actual de la ciutat i del Camp de Tarragona. Aquest divendres es coneixeran més detalls de l'operació.

La revitalització de l'antiga ciutat residencial a tocar de la platja Llarga era un clam veïnal des de fa prop d'una dècada, quan va tancar les seves portes definitivament l'any 2011 i va començar un procés de degradació que s'ha anat allargant sense remei fins avui. L'anunci suposa el desbloqueig d'un dels grans espais morts de la  'Tarragona abandonada' i l'inici d'una nova etapa per a un dels esquelets més emblemàtics de la ciutat.

L'antiga ciutat residencial de Tarragona roman tancada i abandonada des de l'any 2011

Imatge d'una de les zones de la Ciutat Residencial plena de fulles i abandonada.
Imatge d'una de les zones de la Ciutat Residencial, plena de fulles i abandonada. | Cedida

El projecte contempla la cessió de l'antiga recepció a l'Ajuntament de Tarragona i la reformulació del nou alberg  per tal d'inserir-lo a la xarxa catalana del XANASCAT (amb la resta d'albergs i de punts de turisme social i de joventut del país). La voluntat de l'executiu és esperonar «una proposta de turisme social  i actiu, accessible, local i integrador» amb la reconversió de l'antiga ciutat del repòs de la ciutat.

S'espera que a la presentació formal del projecte hi assisteixin el conseller de Treball i Afers Socials, Chakir el Homrani, l'alcalde de Tarragona, Pau Ricomà, i el delegat territorial del govern català, Òscar Peris.

També et pot interessar