Pla general del cordó policial dels Mossos d'Esquadra fet per impedir que els manifestants antifeixistes es trobessin amb els simpatitzants de Vox

La consellera tarragonina Paula Varas, denunciada per resistència a l'autoritat durant el míting de Vox

L'edil s'havia sumat a la convocatòria antifeixista contra la formació d'ultra-dreta | Jordi Fortuny ja ha anunciat que «s'investigaran els fets»

La consellera de l’Ajuntament de Tarragona Paula Varas ha estat denunciada avui dissabte, 6 de febrer, per resistència a l’autoritat. Segons avançava el periodista Fran Richart, col·laborador del ‘Diari Ara’, la política republicana ha estat retinguda pels Mossos d’Esquadra durant el míting de Vox celebrat avui al Camp de Mart de Tarragona, ben envoltat d'un fort dispositiu de seguretat. Varas, que s’ha sumat a la concentració antifeixista convocada al portal del Roser, ha intentat traspassar el cordó policial que separava els seguidors del partit d’ultradreta dels manifestants i, després d’un breu forcejament, un agent l’ha espitjat i l'edil ha acabat a terra.

Tens Telegram? Afegeix-te gratis al canal de TarragonaDigital: les millors fotos i vídeos, les últimes hores i ara també pots comentar! CLICA AQUÍ i apunta't ara, t'esperem!

Paula Varas, posteriorment, ha estat atesa in situ pels efectius del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM), que han comprovat que es trobés bé i no tingués cap seqüela provocada per la caiguda. Els Mossos d’Esquadra, per la seva part, l’han denunciada per un presumpte delicte de resistència a l’autoritat.

«S'obrirà una investigació»

Varas, en declaracions al ‘Diari de Tarragona’, ha explicat que «m’he espantat molt i, en cap cas, volia provocar els agents». El conseller Jordi Fortuny, al lloc dels fets, ha valorat el succés i ha apuntat que «estem davant d’uns fets que lamentem profundament i que no haurien d’haver passat. Tarragona no està per aquests espectacles. S’obrirà una investigació sobre els fets per aclarir què ha passat i, en tot cas, no estem d’acord amb aquest comportament policial». Finalment, Fortuny ha afegit: «He vingut a rescatar una companya en situació d’agressió».

Pla general del president de Vox, Santiago Abascal, d'esquena, en la seva intervenció en l'acte de campanya fet a Tarragona
Imatge del president de Vox, Santiago Abascal, d'esquena, en la seva intervenció en l'acte de campanya fet a Tarragona | ACN

Vox critica que les eleccions no seran «lliures ni democràtiques»

Entretant, al Camp de Mart, Vox ha criticat que les eleccions del 14-F no seran «lliures ni democràtiques» per l'assetjament que diuen que pateixen per part de grups d'antifeixistes i per part d'alguns mitjans de comunicació que els «silencien». «No estem dient que impugnarem el resultat, ho diem per deixar palès que no hi concorrem en igualtat de condicions perquè no ens podem adreçar als votants com altres partits», ha denunciat el president de Vox, Santiago Abascal, acompanyat del candidat del partit a la Generalitat, Ignacio Garriga. Els dirigents del partit, rebuts a Tarragona amb crits de «fora feixistes dels nostres barris», han criticat que el «separatisme» anima els ciutadans a anar a votar i agafar el transport públic mentre els impedeix treballar.