cot

El cèlebre edifici de la Cooperativa Obrera de Tarragona fa cent anys

Al juny es publicarà un llibre sobre la història de l'edifici | També es preveu instal·lar un ascensor

El cèlebre edifici de la Cooperativa Obrera Tarraconense (COT) ha celebrat aquest dimecres, 1 de maig, els seus primers cent anys d'història. A la cruïlla que separa els carrers Reading i Fortuny de la ciutat, i sobre el conegut Cafè La Cantonada, l'edifici de la COT és una de les peces imprescindibles a l'imaginari col·lectiu dels tarragonins. En els darrers dies s'han organitzat diverses activitats per donar visibilitat a la celebració i que han despertat l'interès de més de 2.000 assistents, segons la Cooperativa.

«La Cooperativa Obrera compleix la doble funció de servir d'aixopluc a diferents entitats ciutadanes i a la vegada genera tot un seguit d'activitats culturals», va posar de relleu recentment l'Ajuntament de Tarragona en un comunicat sobre la institució. «La història de la Cooperativa mostra que va ser una iniciativa d'associació popular típica de la riquesa de la societat civil catalana», va reivindicar també el consistori tarragoní. Si bé la COT es va constituir l'any 1904, no va ser fins el 1919 quan va fer un gran salt endavant amb la construcció de l'edifici que encara regna sobre La Cantonada.

La Cooperativa Obrera, Medalla de la Ciutat de Tarragona 2019

Poques setmanes abans del centenari de l'edifici, l'Ajuntament ja va anunciar que entregarà la Medalla de la Ciutat 2019 a la Cooperativa Obrera pels motius anteriorment citats, i també per «manifestar gratitud envers individus o col·lectivitats que han dut a terme accions rellevants» per al benefici de Tarragona.

Des de la Cooperativa ja treballen en una sèrie d'accions per celebrar l'efemèride,  que han començat amb la inauguració d'un nou mural a l'edifici a càrrec de l'artista Miquel Wert. També està previst que l'entitat publiqui al mes de juny un llibre sobre la història de l'edifici ja centenari  i que s'instal·li un ascensor que ho converteixi en un punt accessible per a tots els usuaris, també en casos de mobilitat reduïda.

També et pot interessar