Imartge del portal de l'edifici ocupat al centre de Tarragona, al número 54 del carrer Estanislau Figueres.

La Guàrdia Urbana prepara una inspecció a un edifici ocupat del centre de Tarragona

S'ubica al número 54 del carrer Estanislau Figueres i els tècnics hi veuen indicis d'insalubritat | Els veïns denuncien brutícia, crits i baralles

La Guàrdia Urbana de Tarragona prepara una inspecció a un edifici ocupat il·legalment al centre de la ciutat. S'ubica al número 54 del carrer Estanislau Figueres, hi viuen diverses famílies amb nens petits i els tècnics ja han detectat indicis d'insalubritat. El veïnat de l'entorn ratifica aquesta situació i assegura, a més, que hi ha baralles, crits i tràfic d'estupefaents. Per la seva banda, Endesa està plantejant la possibilitat de realitzar una obra civil per  impedir que els residents puguin tornar a connectar-se a la xarxa elèctrica sense pagar

Un bloc del carrer Estanislau Figueres de Tarragona, ocupat il·legalment

L'edifici número 54 del carrer Estanislau Figueres, que pertany a una entitat bancària, està ocupat de manera il·legal des de fa mesos. Aquesta, però, no és la principal denúncia dels veïns del voltant. La brutícia, els crits, les baralles i el presumpte tràfic d'estupefaents és el que ha fet saltar les alarmes. Es tracta de diverses famílies amb nens petits, que fa mesos que hi van entrar a viure.

Aquesta setmana se'ls ha tallat l'aigua i la setmana passada es va tallar la llum per tercera vegada, segons informa Endesa. «Però això no ha servit de res, perquè ara van amb espelmes per il·luminar-se i es desplacen fins a la Rambla Nova per omplir garrafes a la font», explica la Maria Dolores, que viu just al davant.

Imatge del terrat de l'edifici ocupat, ple de brutícia de tot tipus.
Imatge del terrat de l'edifici ocupat, ple de brutícia de tot tipus. | Cedida

 

La brutícia i la inseguretat són les queixes principals del veïnat. «Així no podem viure», diu. Ara bé, reclama la presència dels serveis socials perquè «hi viuen molts nens que s'estan criant en un entorn poc agradable». «Que els traslladin a un altre edifici, més net, però que tapiïn aquest perquè no hi torni a entrar ningú», acaba dient. 

Els tècnics faran una inspecció i Endesa prepara una obra per blindar l'electricitat

La Guàrdia Urbana de Tarragona té constància dels indicis d'insalubritat que presenta l'edifici. Mitjançant visites en persona i les queixes ciutadanes, el cos municipal ha corroborat  la versió del veïnat. Per aquest motiu, els tècnics estan preparant una inspecció a l'edifici, que podria arribar aviat i posaria punt i final a aquesta situació. 

Brutícia a l'escala de l'edifici ocupat il·legalment al carrer d'Estanislau Figueres de Tarragona.
Brutícia a l'escala de l'edifici ocupat il·legalment al carrer d'Estanislau Figueres de Tarragona. | Cedida

 

Per la seva banda, Endesa, que ja ha tallat la llum tres vegades, està plantejant una obra civil per «blindar» la capsa de comptadors de l'edifici veí. Segons han explicat des de l'empresa, les persones que viuen al bloc aprofitarien la xarxa elèctrica de l'edifici del costat i amb aquesta obra això seria impossible. Amb tot, però, esperen a veure com evoluciona el cas.