El Teatret del Serrallo ha acollit una de les sessions del festival REC de Tarragona aquest diumenge

El Festival REC afronta la recta final de la seva 22a edició

Fins dimecres, es projectaran una trentena d'òperes primes a Tarragona

El REC, el festival internacional de cinema de Tarragona, encara la recta final de la 22a edició amb la voluntat de reforçar el vincle entre els espectadors i els creadors. La proximitat amb el talent cinematogràfic és una de les singularitats que destaca l'organització del festival. «Volem ser una porta d'entrada per a les pel·lícules i el públic abans d'arribar a les sales», ha apuntat el director del certamen, Xavier García Puerto.

És una característica que directors com Nuno Beato, autor del film nominat als Goya 'Los demonios de barro', aprecien. «És molt interessant veure la reacció del públic abans de l'estrena al cinema», ha assegurat. El festival, que s'allargarà fins dimecres, projecta una trentena d'obres, la majoria de les quals s'estrenen a Catalunya.

El REC recupera completament la presencialitat

Després de dos anys condicionats per les restriccions sanitàries, el Festival REC abandona el format híbrid i recupera la presencialitat en totes les projeccions. A més, en aquesta ocasió deixa enrere la mítica Antiga Audiència de Tarragona, un espai que segons el director del festival, Xavier García Puerto, ha quedat «petit».

Per contra, el certamen incorpora nous escenaris, com és el cas del Teatre Metropol, que es converteix en el centre neuràlgic del programa. S'hi sumen altres espais, com el Teatre Tarragona, el Teatret del Serrallo, el Museu d'Art Modern o el Col·legi d'Arquitectes i Enginyers. Els organitzadors auguren superar les dades de públic de les dues edicions anteriors i arribar als 5.000 assistents.

Per García Puerto, una de les singularitats que diferencien el REC de la resta de festivals cinematogràfics és la possibilitat que els creadors puguin interaccionar amb els espectadors. «És un festival sense catifa vermella, la trobada amb el públic és molt directa», ha destacat.

Dos curtmetratges d'animació d'estrena al Teatret del Serrallo

El Teatret del Serrallo ha estat testimoni d'una d'aquestes trobades aquest diumenge, després de la projecció del film d'animació —nominat a millor pel·lícula als Goya— 'Los demonios de barro', de l'autor portuguès Nuno Beato. Aquesta és la segona projecció de la pel·lícula a l'estat espanyol i la primera a Catalunya.

El film, gravat en 'stop-motion', explica la història de la Rosa, qui després de la mort del seu avi, retorna al seu poble natal a la recerca dels seus orígens. «Estrenar en festivals és una cosa molt interessant, perquè podem parlar amb la gent i entendre la reacció del públic», ha remarcat Beato. En aquest sentit, el director ha insistit en la importància d'aquests certàmens perquè la ciutadania gaudeixi d'altres gèneres més enllà dels comercials.

'Los demonios de barro' ha compartit protagonisme amb un altre curt d'animació, en aquest cas, de producció local. Es tracta de l'obra 'El meu nom és clítoris', del director tarragoní Toni Alarcó, qui ha agraït el suport rebut per part del festival per escollir projectar el seu primer curtmetratge.