L'alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, baixant les escales dels jutjats

La fiscalia demana cinc anys i vuit mesos de presó a l'exalcalde Ballesteros pel cas Inipro

La proposta de pena és molt inferior a les de CUP i Ajuntament, que reclamen 13 i 14 anys, respectivament | El fiscal demana quasi 5 anys per a Begoña Floria

La fiscalia para el carro i demana cinc anys i vuit mesos de presó per a l’exalcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, pel cas Inipro, el presumpte finançament il·legal dels socialistes a la ciutat. Tal com avança el ‘Diari de Tarragona’, el ministeri fiscal acusa l’exbatlle de fins a cinc delictes, però reclama una pena notablement inferior als tretze anys sol·licitats per la CUP, o els catorze que demana l’Ajuntament, a l’espera de ser ratificat a la causa.

Segons el mateix mitjà, passa el mateix en el cas de la consellera Begoña Floria i els alts càrrecs de l’Institut Municipal de Serveis Socials de Tarragona (IMSST), i de les empreses privades investigades, amb demandes de penes que disten de manera notable de les peticions de cupaires i consistori.

Tens Telegram? Afegeix-te gratis al canal de TarragonaDigital: les millors fotos i vídeos, les últimes hores i ara també pots comentar! CLICA AQUÍ i apunta't ara, t'esperem!

Disparitat de criteris

Pel que fa a les faltes, la fiscalia imputa a Ballesteros els delictes de prevaricació, malversació de fons públics, frau, falsificació de documents públics i falsificació de documents mercantils. La CUP, per la seva part, afegeix al seu escrit acusatori els delictes d’alteració de preus, subhastes i concursos públics, suborn, tràfic d’influències i abús en l’exercici de la funció pública que, segons revela el ‘Diari’, són quasi els mateixos que demana l’Ajuntament de Tarragona.

Amb aquestes noves informacions, CUP i consistori sol·liciten penes individuals mentre que la fiscalia aposta pel «concurs ideal-medial» —un delicte en necessita d’altres, de manera inherent— pel qual només es reclama la pena més gran. Amb això, les acusacions de l’administració municipal tarragonina disten també de l’escrit dels cupaires, en tant que s’aposta per un càstig major pels delictes de malversació —6 anys, per 4 que demana la CUP—, la falsedat documental —4,5 anys contra 3— i el tràfic d’influències —un any i tres mesos, contra els sis mesos que reclamen les anticapitalistes.

El ministeri fiscal, tal com avança el ‘Diari de Tarragona’, proposa també per a Josep Fèlix Ballesteros la inhabilitació per a qualsevol càrrec i feina pública durant el temps que duri la condemna, així com el pagament de 12 euros al dia durant 22 mesos, és a dir, uns 8.000 euros de sanció.

Quatre anys i deu mesos per a Floria

Una de les novetats de l’escrit d’acusació de la fiscalia revelades avui és la imputació de la consellera socialista Begoña Floria per un sol delicte, la malversació de fons públics. Amb això, el ministeri fiscal sol·licita quatre anys i deu mesos de presó i posa sobre la taula una inhabilitació especial «per al dret de sufragi passiu durant la condemna», segons el ‘Diari’, així com una inhabilitació absoluta durant vuit anys.

Això, evidentment, contrasta també amb les peticions de la CUP i l'Ajuntament de Tarragona, que demanen fins a 10 anys de presó, imputant-li les anticapitalistes cinc delictes —alteració de preus, subhastes i concursos públics, suborn, tràfic d’influències, malversació de fons públics i abús en l’exercici de la funció pública— i consistori quatre —alteració de preus, subhastes i concursos públics, tràfic d’influències, malversació de fons públics i frau.