El merxandatge de la festa de Santa Tecla 2020 de Tarragona

Manel, Stay Homas i Miguel Poveda, caps de cartell de Santa Tecla 2020

Tot i la incertesa provocada pel coronavirus, l'ajuntament ha presentat el cartell i el marxandatge de la Festa Major

Tarragona presenta el cartell de les festes deSanta Tecla 2020. Després de la notícia d'aquesta setmana, en què l'ajuntament anunciava que les festes de Sant Magí  tiraven endavant, tot i l'emergència sanitària, amb uns actes adaptats i en un format diferent, el consistori ha presentat avui, 29 de juliol, al vestíbul del Teatre de Tarragona, la imatge i el cartell de Santa Tecla 2020.

Davant la incertesa i preocupació per part de molts ajuntaments sobre celebrar o no les festivitats de cada municipi, Tarragona ha decidit adaptar els actes i celebrar les dues festes majors de la ciutat, Sant Magí  i Santa Tecla. Pel que fa a la primera, que tindrà lloc del 17 al 19 d'agost, s'han programat més d'un centenar d'actes en els quals es podrà accedir i participar a través d'un sistema de reserva d'entrades en línia, que estarà disponible a partir d'avui, 29 de juliol.

Primers concerts confirmats per Santa Tecla 2020

Durant la roda de premsa s'han descobert els primers concerts que es faran durant Santa Tecla 2020 al Teatre Auditori del Camp de MartManel, Stay Homas i Miguel Poveda. Les entrades per als concerts es poden comprar a partir d'aquest dimecres, 29 de juliol. A més d'aquest, el 18 de setembre. als Jardins del Banc d'Espanya, hi haurà l'actuació de Simona. El Teatre Auditori del Camp de Mart  serà, a més, un dels principals escenaris d'aquesta Santa Tecla 'diferent.

Marxandatge elaborat per les entitats

A banda del  cartell, també s'ha presentat el  marxandatge oficial  de la festa de Santa Tecla 2020, que enguany es compon de la samarreta oficial, un mocador, una motxilla, una bossa de tela i un domàs, tots il·lustrats amb la imatge de l'edició d'enguany.

A la roda de premsa hi han estat presents els representants de les entitats que col·laboren any rere any a la festa major que han aportat el seu gra de sorra, confeccionant cada element de marxandatge de la Festa Major. Concretament, es tracta de la samarreta del Ball de Diables de Tarragona; la bossa de la Colla de Diables Voramar del Serrallo; el mocador, de la Moixiganga; la totebag de l’Agrupació de Portants dels Nanos Vells; el Ventall per part de Comerciants Via T i enguany també la polsera, del Ball de gitanes.

Cada element estarà disponible en diferents punts de venda, com pot ser el Corte Inglés, a la Rambla Nova, als Mercats de Tarragona, a partir del 25 d’agost; a El Lloro de la Negrita, a la Llibreria La Capona, i a l'Estand de festes de Santa Tecla, al vestíbul del Teatre Tarragona, a partir de l'11 de setembre; entre altres. Els punts de venda concrets per a cada element es poden consultar a la pàgina web de l'Ajuntament de Tarragona.

Un disseny d'Octavi Torné

La imatge del disseny de la Festa Major de Santa Tecla de Tarragona segueix la línia dels anteriors cartells, on es busquen moments icònics de la celebració. En aquest sentit, s'ha escollit les matinades a la Baixada de Misericòrdia.

Segons destaca el dissenyador Octavi Torné, el cartell intenta evocar la música, els sons que omplen els carrers a trenc d’alba, el dels timbalers  i grallers. També hi té un paper important el coet que inicia el primer toc i que forma el logotip de l’edició d’enguany.

Àngels Cantos, Perpetuadora 2020

L'alcalde de Tarragona, Pau Ricomà, no ha volgut donar detalls, encara, dels actes concrets i programació d'aquesta Festa Major, que es presentaran més endavant; però el que sí que ha anunciat és la que serà la Perpetuadora de Santa Tecla per aquest any 2020. Es tracta d'Àngels Cantos, una escultora tarragonina que compta amb una llarga trajectòria professional en l'àmbit artístic i de la  restauració, amb intervencions importants com la que es va fer l'any passat als Gegants Moros, que es va presentar l’any passat.