Liciten l'estudi històric previ a les obres al local dels Xiquets de Tarragona

El termini per a presentar-s'hi acaba el 31 d'octubre

Primer pas de l'Ajuntament per recuperar el local que els Xiquets de Tarragona tenen al carrer de Santa Anna, a la Part Alta de la ciutat. Aquest divendres, 19 d'octubre, ha sortit a licitació la redacció de l'estudi històric-arqueològic de l'edifici. Es tracta d'un pas previ a la possible intervenció per arranjar l'estructura de la seu dels Xiquets de Tarragona, que es troba clausurada des del passat mes d'abril per perill d'esfondrament.

Primer pas per a una possible intervenció al local dels Xiquets de Tarragona

Les empreses interessades a la redacció d'aquest estudi poden presentar les seves ofertes fins el proper dimecres, 31 d'octubre, a les dues del migdia. L'Ajuntament destina al pagament d'aquesta tasca 6.050 euros, amb l'IVA inclòs. El mateix Ajuntament publica els plecs que han d'acomplir les empreses que es vulguin presentar al concurs per a efectuar aquesta tasca.

Un cop es tanqui el procés de licitació, es farà l'adjudicació del contracte. En aquell moment, l'empresa seleccionada disposarà de deu dies laborables per presentar una proposta tècnica detallada que haurà d'aprovar la Conselleria de Patrimoni. Des de llavors, tindrà deu dies laborables més per iniciar els treballs que s'hauran d'entregar, en format memòria, com a molt tard 45 dies laborables després  de l'aprovació de la proposta tècnica per part de Patrimoni.

Què és un estudi històric-arqueològic?

De tot aquest procés n'ha de sortir una memòria final, amb  tota la documentació històrica i arqueològica de l'edifici que fa de seu dels Xiquets de Tarragona, situat al número 1 del carrer de Santa Anna. Haurà de comptar amb un context arquitectònic de la zona, una descripció de la metodologia utlilitzada, un estudi arqueològic, un recull dels precedents arquitectònics en aquest emplaçament, i les fases i l'evolució històrico-constructiva.

A més, haurà d'incorporar una proposta de programa d'actuacions patrimonials,  un seguit de planimetria i un reportatge en format digital. El document serà una diagnosi per conèixer els precedents d'aquest edifici i un document per decidir la mena d'intervenció arquitectònica que s'hi ha de dur a terme.