Les manifestacions en contra i a favor de la mesquita a Sant Pere i Sant Pau, sense incidents

La manifestació en contra de la mesquita estava convocada per Democràcia Nacional

Dues manifestacions en contra i a favor de la construcció de la mesquita al barri de Sant Pere i Sant Pau han coincidit el migdia d’aquest diumenge, 9 de desembre. Per una banda, un centenar de persones s’ha concentrat en contra a l’obertura del temple islàmic en aquest barri tarragoní. Alhora, un altre centenar de joves antifeixistes denunciaven la concentració, que han titllat de racista, sota els lemes «Tarragona antifeixista» i «Contra el feixisme, acció directa. Ni un pas enrere».

Davant de les dues convocatòries, un ampli dispositiu dels Mossos d’Esquadra s’ha desplegat al lloc i ha separat les dues manifestacions. Tot i que les protestes que han coincidit eren contràries entre elles, les manifestacions han avançat sense aldarulls ni moments de tensió remarcables. Finalment, les dues concentracions s’han dissolt sense incidents. Els agents dels Mossos han bloquejat el centre del barri de Sant Pere i Sant Pau, per evitar que enfrontaments entre els dos bàndols.

Un centenar de joves antifeixistes, contra la manifestació de Democràcia Nacional.
Un centenar de joves antifeixistes, contra la manifestació de Democràcia Nacional. | TarragonaDigital.com

 

La manifestació en contra de la mesquita  estava convocada per Democràcia Nacional (DN), liderada per Juan de Haro, a les dotze del migdia a la plaça de Cuba. Els contraris a la mesquita han argumentat que si es construeix el temple pot fer un efecte crida i que arribi població musulmana a viure al barri, a més de que existirà un risc de radicalització islàmica entre els joves. 

Juan de Haro ha manifestat que «estem totalment en contra la invasió que estem patint per part dels musulmans, és una religió totalment incompatible amb occident i sabem que hi ha certa radicalització a dins de les mesquites». Segons Haro, «s'ha d'erradicar qualsevol mesquita aquí i en el nostre territori, igual que en el seu no veurem que hi hagi 30.000 esglésies». 

Els veïns donaran suport «a la majoria»

La petició de la construcció de la mesquita arriba de la mà de la Comunitat Islàmica Assalam, que va presentar la petició a l’Ajuntament de Tarragona el passat mes de juny. El temple estaria ubicat a la nau de la parcel·la del carrer de Miquel Servent número 8. Per la seva banda, cap de les dues entitats veïnals de Sant Pere i Sant Pau s’han vinculat amb cap de les dues concentracions d’aquest diumenge, tot i que a nivell particular hi ha veïns a favor i veïns en contra. Alguns veïns pensen que quan s'instal·len mesquites i persones d'origen àrab, els habitatges del barri perden valor econòmic, fet que perjudica els veïns. El president de l’Associació de Veïns de Sant Pere i Sant Pau, Lluis Trinidad, lluny de posicionar-se, manifestava que donarien suport «al que pensi la majoria». 

El líder de Democràcia Nacional, Juan de Haro, fent un discurs.
El líder de Democràcia Nacional, Juan de Haro, fent un discurs. | TarragonaDigital.com