Els xurrers, amb les paperines plenes al Balcó del Mediterrani

Tarragona convida «a tocar xurros» arreu de la ciutat fins al pròxim mes de maig

La campanya vol posar en valor l'ofici i dinamitzar les places i mercats | Fins a set xurreries es repartiran per la ciutat

Posar en valor l'ofici artesà de xurrer  i dinamitzar les places i els mercadets de la ciutat de Tarragona  amb una paperina a la mà. Aquest és l'objectiu de la nova campanya «A tocar xurros!» que impulsen l'empresa municipal Mercats de Tarragona i el Gremi de Firaires de la ciutat des d'aquesta setmana i fins al mes de maig. Un total de set xurreries  s'han adherit i estaran ubicades en diversos punts estratègics del centre de la ciutat, els barris i a alguns mercadets.

Tens Telegram? Afegeix-te gratis al canal de TarragonaDigital: les millors fotos i vídeos, les últimes hores i ara també pots comentar! CLICA AQUÍ i apunta't ara, t'esperem!

«Apostem per visualitzar el comerç tradicional  que ha sabut adaptar-se als nous temps», ha presentat el president de Mercats de Tarragona, Dídac Nadal. La iniciativa impulsarà sortejos, informarà a la ciutadaia dels dies i ubicacions on gaudir dels seus productes i vol estimular  aquesta vessant comercial concreta amb un disseny personalitzat d'una paperina  nova que es podrà trobar en les pròximes setmanes a les xurreries tarragonines. «Estimulem la ciutat fent que passin coses a l'espai públic, on la ciutadania  és la gran protagonista», ha sintetitzat Nadal.

Pla detall d'una paperina de xurros, a Tarragona
La campanya vol posar en valor l'ofici dels xurrers de Tarragona | David Oliete

Les set xurreries  de la iniciativa «A tocar xurros!» es podran trobar a la Rambla de Lluís Companys, a la Rambla Nova (una al Balcó del Mediterrani i una altra al costat de la Font del Centenari), al Mercat de Torreforta  i als mercadets de Sant Pere i Sant Pau (només els divendres), a Torreforta (els dissabtes) i a Bonavista  (els diumenges). El primer dels concursos ja està obert, durarà fins al 6 de març i sortejarà deu paperines de xurros entre tothom qui publiqui a les xarxes una fotografia amb un conte i la comparteixi amb les etiquetes #MercatdeContes i #aTocarXurros.