Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger

El Museu Bíblic Tarraconense presenta la primera fase del jardí bíblic

L'espai s'ubica al pati exterior de la casa dels Concilis, seu del Museu Bíblic Tarraconense

Fins a un total de 13 espècies, presents a la Bíblia, formen el jardí biblic | TarragonaDigital.com

 

El passat 25 de desembre, TarragonaDigital anunciava que el Museu Bíblic Tarraconense impulsava, de cara a aquest any 2019, un «jardí bíblic». Aquest dilluns 21 de gener, el director de l'ens de l'Arquebisbat de Tarragona, Andreu Muñoz, i en plena diada dels sants Fructuós, Auguri i Eulogi, ha presentat la primera fase d'aquest jardí bíblic. 

[predef]tarragona-digital-app-180[/predef]

En aquest espai, el pati d'una antiga escola de la Part Alta als anys 50 d'uns 300 metres quadrats,  hi han plantat fins a un total de tretze espècies, «des de l'olivera, fins a la mostassa, passant per palmeres de Jerusalem o un cedre», amb la intenció «d'introduir al visitant en el fascinant món de l'exègesi bíblica». Així mateix, com ha explicat Muñoz als mitjans presents, «ha de facilitar el descobriment de la riquesa del patrimoni arqueològic sepultat en el seu subsòl».

I és que la casa dels Concilis, seu del Museu Bíblic i del jardí, «conté, als seus murs, vint segles d'història amb potents estructures romanes, medievals, renaixentistes i contemporànies amb un refugi antiaeri de la Guerra Civil a deu metres de profunditat». El jardí bíblic està presidit per tres escultures, una d'Abraham; una altra de sant Pau i la darrera de sant Fructuós. Les tres són obres de l'escultor tarragoní Bruno Gallart, artista amb presència a la Sagrada Família de Barcelona. 

Inaugurat per sant Fructuós

En la segona fase del jardí, aquest incorporarà «una sala a l'aire lliure que permetrà acollir a les persones que vulguin trobar un racó de pau, espiritualitat i cultura». Així mateix, també hi faran un nou accés des del carrer al jardí bíblic on, de moment, només s'hi pot accedir des de l'interior del Museu Bíblic Tarraconense.  El jardí estarà obert en els mateixos horaris que el Museu i ha costat al voltant d'uns 25.000 euros, que s'han finançat, principalment, amb aportacions de les administracions, com la direcció general d'afers religiosos del govern català, i altres organismes, o associacions. 

L'arquebisbe de Tarragona, monsenyor Jaume Pujol, té previst inaugurar el jardí la tarda d'aquest dilluns 19 de gener. El jardí serà l'eix central de les celebracions previstes per l'arquebisbat,l'església tarragonina, amb motiu de la diada dels primers protomàrtirs de l'Estat, a Tarragona, Fructuós, bisbe, i Auguri i Eulogi, diaques.