Façana de l'Ajuntament de Tarragona, a la plaça de la Font

L'Ajuntament de Tarragona resol una mancança endèmica i ja té nova directora d'Urbanisme

La vicesecretària Núria Pallarès es guanya la confiança del govern | Assumirà, entre altres funcions, la direcció del nou POUM

Punt final a una de les grans assignatures pendents de l'Ajuntament de Tarragona. Després de molts processos i intents fallits en els últims anys, la ciutat ja té una nova directora d'Urbanisme i Territori, un càrrec estratègic a l'Ajuntament encarregat de pilotar aspectes com l'urbanisme local, els projectes de ciutat, les llicències, la mobilitat o, especialment, el nou POUM  que haurà de marcar el rumb de la capital després de l'anul·lació per sorpresa del pla anterior a finals del 2020. El govern municipal ho ha tingut clar i ha confiat la repsonsabilitat a Núria Pallarès.

Pallarès és llicenciada en Dret  per la Universitat Pompeu Fàbra, té un màster en Lideratge i Direcció Pública i és, des del 2017, la vicesecretària general a l'Ajuntament de Tarragona. El conseller de Territori, Xavi Puig, ha celebrat i ha posat en valor «el talent de casa» a l'hora de fer oficial el nomenament de Pallarès, de qui ha destacat que compta amb l'aval «de la confiança  de tot l'equip de govern». Feia molts anys que Tarragona no trobava un director o directora general d'Urbanisme que convencés.

Puig ha definit la Núria Pallarès com «un perfil guanyador», i ha insistit a matisar que el seu nou càrrec «no suposa cap sobrecost» per a les arques muncipals, on Pallarès ja hi treballava com a vicesecretària. Ara, un cop resolta una de les grans mancances  estratègiques a l'Ajuntament, Territori afina el rumb i comença a accelerar en un dels departaments que acumula més deures pendents en la darrera dècada. L'elaboració del nou POUM  de la ciutat serà, sense cap dubte, el gran repte  en mans de la nova directora.