Dron

Patrulles nocturnes amb un dron per millorar la seguretat a la Part Alta de Tarragona

L'AVV Catedral vol acabar amb la inseguretat del barri amb aquesta proposta que pretén iniciar després de Santa Tecla | El president de l'entitat, Jordi Ferré, afirma que «no volem que la Part Alta es converteixi en el Raval»

L’Associació de Veïns Catedral diu prou a la inseguretat que viu la Part Alta de Tarragona i està preparant un dron per patrullar durant les nits les zones més conflictives del barri a partir de finals del mes de setembre, un cop hagin acabat les festes de Santa Tecla.

 

El president de l’entitat veïnal, Jordi Ferré, ha explicat a TarragonaDigital que la decisió s’ha pres després de diverses reunions amb els cossos de seguretat que «ens han traslladat que manquen efectius». Ferré ha assenyalat que «com que l’administració no fa res per garantir la seguretat al barri, ho farem nosaltres perquè no volem que la Part Alta es converteixi en el Raval».

 

 

En el seu dia, des de l’entitat veïnal van demanar la recuperació de la figura del sereno, en una versió actualitzada, perquè complementessin la feina de Guàrdia Urbana i Mossos d’Esquadra en tota la ciutat. L’anterior equip de govern va recollir aquesta proposta i va anunciar que l’estudiaria, però finalment no va reeixir. En aquest sentit, Jordi Ferré ha comentat que «aquesta proposta no va tirar endavant i per això apostem per aquest dron per patrullar i millorar la seguretat».

 

Els Mossos d'Esquadra, aquest dimarts a la tarda, després d'investigar l'assalt dels joves a l'edifici de la Part Alta de Tarragona.
Els Mossos d'Esquadra, en una imatge d'arxiu, patrullant per la Part Alta de Tarragona. | TarragonaDigital

 

La voluntat de l’AVV Catedral és que el dron equipat amb una càmera, que ja tenen comprat, patrulli a les nits la zona ponent de la Part Alta, la més conflictiva del barri i que inclou els carrers Mediona, del Vidre, Civaderia, plaça dels Natzarens, així com el carrer Major i el Pla de la Seu. En aquests moments estan realitzant proves i la previsió és que el patrullatge nocturn del dron comenci després de les festes de Santa Tecla.

 

Jordi Ferré ha assegurat que «en els darrers temps la inseguretat ha augmentat, amb baralles cada dia, estirades de bossa i petits robatoris». A aquesta inseguretat, se suma, segons el president de l’AVV Catedral, «el tràfic de drogues, tant toves com drogues dures, que majoritàriament es concentra a les escales del carrer Mediona». Ha afegit que «sabem que patrullar amb un dron és il·legal, però també ho és robar, traficar amb drogues o violar».

 

Jordi Ferré atribueix la major part de la inseguretat a la presència «d'alguns MENA i exMENA, una problemàtica a la qual l'Ajuntament no busca sortida», alhora que lamenta que «en el mercadeig de drogues es vegin molts menors d'edat»

 

Jordi Ferré, president de l'AVV Catedral
El president de l'AVV Catedral, Jordi Ferré, a la porta de l'Ajuntament de Tarragona. | Tarragona Digital

 

L’incivisme també és un dels cavalls de batalla que pateix la Part Alta, segons Ferré. El dirigent veïnal explica que en temporada turística es multiplica, per la proliferació de pisos i edificis turístics. Així, es poden trobar bosses de brossa al carrer fora de les hores marcades o carrers bruts i amb mala olor.

 

També ha recordat que «tant la inseguretat com l’incivisme afecta els residents, que són els qui ho pateixen dia rere dia, però també malmet la imatge de la ciutat de cara a aquells que ens visiten».

 

Passades les festes de Santa Tecla, i complets els 100 dies de gràcia a l’alcalde Pau Ricomà, l’AVV Catedral demanarà una reunió amb el nou equip de govern per tractar aquestes i altres problemàtiques de la Part Alta.