Pau Ricomà en roda de premsa.

Pau Ricomà carrega de manera contundent contra els restauradors que es van manifestar a la plaça de la Font

El batlle tarragoní lamenta que els manifestants «fessin comunicats sense signar»

Primera roda de premsa presencial de l'alcalde de Tarragona, Pau Ricomà, d'ençà de la proclamació de l'estat d'alarma. El motiu de la cita amb els mitjans? Donar una resposta institucional a la  manifestació d'aquest dimarts, 2 de juny, a la plaça de la Font, d'un grup de restauradors de la ciutat. La resposta ha sigut contundent, amb aspectes constructius, però molt contundent. 

El batlle tarragoní ha començat la seva compareixença recordant les  iniciatives preses, durant les darreres setmanes, per ajudar al sector de  l'hostaleria, «un dels més afectats per aquesta crisi». «L'equip de govern ha permès el tall de carrers, fins al 30 de setembre, per instal·lar terrasses i sempre seguint criteris tècnics que garanteixin la convivència, l'accessibilitat i la preservació de l'espai públic. Hi ha zones on, per qüestions tècniques, no es poden autoritzar més  espais per a terrasses, com ara al carrer Lleida o a la plaça de la Font, on només s'ha autoritzat l'espai que ocupen a l'estiu» ha desgranat el polític republicà.

«És per això», ha afegit Ricomà, «i perquè hem treballat amb el sector, i continuarem treballant, per a trobar ajudes que serveixin per pal·liar l'impacte de la crisi i reactivi l'activitat econòmica, que la manifestació  d'ahir no la podem trobar  seriosa. No era una manifestació de tot el sector, part de la restauració no hi estava d'acord, i, a més a més, no sabem ben bé què demanen ni amb qui ens hem de reunir per tractar-ho perquè el seu manifest no està signat».

«Pels mitjans hem vist que demanen dos anys sense pagar  impostos i això ens sembla molt egoista: com mantenim els serveis públics si no recaptem  impostos? Com paguem les llars d'infants?» s'ha preguntat l'alcalde que, això no obstant, no ha volgut tancar la porta a continuar treballant conjuntament amb el sector i ha apuntat que «els marges de convivència no s'han de trencar».  

700.000 euros en ajudes

Pau Ricomà ha avançat que l'equip de govern està treballant en una  línia d'ajudes, a l'hostaleria i el comerç, per valor de 700.000 euros.  Aquesta línia s'hauria d'afegir a altres mesures com ara «l’exempció de pagament de taxes de brossa, de terrasses i ocupació de la via pública fins al setembre; o la línia d’ajuts per valor de 250.000 euros».

El sector de l'hostaleria manté una relació tensa  amb la consellera de Domini Públic,  Paula Varas, i Ricomà, aquest dimecres, 3 de juny, ha tancat files amb la seva regidora: «totes les decisions que està prenent el govern són fruit del  treball transversal de diverses conselleries i són, per tant, decisions de govern».L'alcalde de Tarragona, fins i tot, ha titllat «d'assetjament» algunes de les crítiques que s'han fet a la gestió de Varas.