Imatge de l'afluència de públic a un dels concerts d'havaneres a la Pèrgola del Moll de Costa.

Ple absolut a les cantades d'havaneres del Port de Tarragona aquest mes de juliol

Encara que s'ha hagut de cancel·lar l'última actuació per culpa de la pluja, 1.500 persones han acudit als quatre concerts que s'han celebrat

Ple d'ocupació a les tradicionals cantades de les  'Havaneres del Port — Nits a la Pèrgola' del Moll de Costa del Port de Tarragona. En la 29a edició del cicle musical, un total de 1.500 persones han assistit de públic. El Port considera l'afluència un èxit  d’acollida malgrat que els actes han tingut un aforament limitat per seguir les mesures higièniques i de seguretat per prevenir la Covid-19.

La pluja ha obligat a cancel·lar l'última actuació

Aquest passat dissabte 31 de juliol, es va haver de cancel·lar  l’actuació del grup ‘Els Cremats’ per culpa de les condicions meteorològiques adverses. L'actuació culminava l'edició i hauria elevat el nombre de participants, a més de tancar tal com s'esperava el cicle. Però sigui com sigui, complint totes les mesures el barri del Serrallo  s’ha transformat, cada dissabte de juliol a les 22:00 hores, en un lloc màgic cobert de notes, ritmes i melodies tradicionals catalanes.


Durant aquests dies, Tarragona ha pogut gaudir d’alguns dels millors grups d’havaneres al Serrallo. Grups reconeguts i de qualitat amb una gran varietat musical, com els 'Pescadors de l'Escala', 'Mar i Vent', el grup local 'Sopa de Peix' i la solista 'Neus Mar'.

L’esdeveniment de les 'Havaneres al Port'  és un acte cultural i musical força estimat pel veïnat per molts tarragonins, i especialment pel barri del Serrallo. L’any vinent es compliran els trenta anys de la primera edició de les ‘Havaneres del Port’, i per tant, l’organització té previst celebrar amb la ciutadania aquest aniversari tan especial.
 

Aquest cap de setmana s'ha estrenat l'exposició 'Indestructibles'

Al Tingaldo 1 del Moll de Costa de Tarragona s'ha inaugurat una exposició itinerant reconeguda, obra de dos dels periodistes 'freelance' més compromesos amb la injustícia i la precarietat al continent africà. Aquest divendres 30 de juliol, s'ha estrenat 'Indestructibles — Una mirada a la generació del futur a l’Àfrica' del periodista Xavier Aldekoa i el fotògraf Alfons Rodríguez. 

L'exposició es podrà veure fins al 29 d'agost i compta amb una selecció de 44 imatges de gran format realitzades per Alfons Rodríguez i acompanyades pels textos d'Aldekoa. A l'exposició, que convida a creuar ponts per conèixer altres realitats del continent, es veurà un projecte intens sobre la vida  d'onze joves africans.