La plaça dels Carros, un dels espais més significatius de la Part Baixa de Tarragona

L'Ajuntament de Tarragona treu del calaix el Pla Integral de la Part Baixa

Obre a licitació la redacció del projecte per 120.000 euros i un termini de 16 mesos | El pla aspira a «transformar el barri» durant la pròxima dècada

Dues setmanes després d'anunciar la reforma que convertirà el carrer d'Orosi «en un eix per a vianants» a principis de l'any 2022, l'Ajuntament de Tarragona  dobla l'aposta. El consistori ha anunciat aquest dilluns, 19 d'abril, l'obertura del procés de licitació de la redacció del Pla Integral de la Part Baixa, un projecte esperat i que haurà de significar un full de ruta consistent per traçar la transformació de tot el barri «pels propers 10 o 15 anys», segons ha presentat el conseller municipal d'Urbanisme, Xavi Puig.

El tràmit desencalla i treu del calaix  un dels grans projectes del mandat, que haurà d'estar redactat en un termini de 16 mesos des de l'adjudicació dels treballs i costarà 120.000 euros (IVA no inclòs). L'Ajuntament vol que la participació  dels veïns sigui un dels pilars de l'elaboració d'aquest Pla, que haurà de calibrar totes les inversions  per fer efectiva aquesta transformació de la Part Baixa de la mà d'un dels projectes participatius més ambiciosos  del mandat, segons Puig. Per al conseller, l'elaboració del Pla Integral va molt més enllà d'actuacions puntuals i haurà de suposar «un revulsiu  per a la ciutat de Tarragona».

El Pla Integral de la Part Baixa començarà a caminar sota els objectius de millorar la convivència  i la cohesió social, accentuar la implicació i participació dels veïns o fomentar el  dinamisme econòmic, comercial i cultural del barri de la Part Baixa. La reforma d'Orosi serà el primer pas de la transformació  íntegra del barri, que vol deixar enrere dècades d'abandonament i deteriorament per reimpulsar-se com una de les grans artèries de la Tarragona dels pròxims anys.