Així ha viscut Tarragona el Sant Jordi d'estiu

Tarragona presenta una Diada de Sant Jordi amb 19 parades i aforaments limitats

Les dues coques centrals de la Rambla Nova acolliran l'epicentre, enguany limitat a llibreters i floristes professionals | El confinament comarcal seguirà vigent

A només dos dies de la Diada de Sant Jordi, l'Ajuntament de Tarragona ha fet oficials tots els detalls de l'organització i la celebració del dia de la rosa i el llibre. Les dues coques centrals de la Rambla Nova, entre l'estàtua dels Depullats i el carrer d'Adrià, tornaran a ser l'epicentre d'una Diada  que neix marcada per les les restriccions i els condicionants d'una pandèmia que ja va ensorrar el 23 d'abril de l'any passat i que no va acabar de quallar en l'experiment del Sant Jordi d'Estiu. Enguany, el dia sagrat no es toca.

La Rambla Nova acollirà aquest divendres, finalment, un total de 19 parades  autoritzades, totes elles limitades a establiments professionals de la ciutat, tal com ja s'havia avançat setmanes enrere. Sis d'elles seran parades de llibres, les altres tretze de flors. L'horari serà entre les 09.00 i les 21.00 hores i en tot moment hi haurà un aformaent limitat als accessos.

El Sant Jordi 2021 a Tarragona: Distàncies, mascaretes i una vintena de parades professionals al cor de la Rambla Nova

L'organització ha confirmat que es realitzaran controls de temperatura a tots els visitants, hi haurà gel hidroalcohòlic, les mascaretes  seran obligatòries i es vetllarà per la garantia i el manteniment de les distàncies  entre les persones, d'acord amb el protocol que marca la lluita contra la pandèmia. També s'ha marcat una distància obligatòria de cinc metres entre les diferents parades i el sentit de la visita serà unidireccional.

L'Ajuntament també ha confirmat que les llibreries  i les floristeries participants també estaran autoritzades per col·locar un aparador  de venda a la façana dels seus establiments, sempre i quan no excedeixi la pròpia façana i es limiti a un màxim de tres metres de llarg. A més, en el cas de les llibreries Adserà i la Capona, està previst que diversos autors i autores signin exemplars dels seus llibres. En dos reportatges recents publicats a TarragonaDigital, els llibreters del territori confessaven esperar «un bon Sant Jorid malgrat les restriccions», i el sector de la floristeria  ja es preparava per una davallada de vendes de roses que podria arribar al 40%.

És important recordar que, de cara a la Diada de Sant Jordi, encara serà vigent la mesura del confinament comarcal  a Catalunya, donat que l'anunci de l'aixecament arreu dle país no serà efectiu fins dilluns 26. Tarragona  comptarà també amb un ampli ventall d'activitats diverses, entre elles un gran drac de 20 metres de llarg o la instal·lació del 'Gran Llibre de Sant Jordi' al Balcó del Mediterrani, i ja té a punt un dispositiu de seguretat especial centrat en el tall de la circulació i la limitació dels estacionaments al tram afectat de la Rambla Nova. Sant Jordi sempre serà Sant Jordi, i la capital del Tarragonès ja ho comença a tenir tot preparat.