Pla mitjà de la platja de l'Arrabassada de Tarragona, amb banyistes i gent prenent el sol.

Tarragona prohibirà l'accés a les platges la nit de Sant Joan per evitar aglomeracions

La prioritat és «evitar aglomeracions» | Altres municipis costaners han pres la mateixa decisió

Any de treva sense les tradicionals imatges a la sorra per gaudir dels focs artificials i de les fogueres improvisades a tocar de la mar de Tarragona: la nit de Sant Joan 2020 haurà de ser del tot diferent. L'Ajuntament de Tarragona ha confirmat aquest divendres, a través d'un comunicat, que no permetrà l'accés a les platges de la ciutat a partir de les 20.00 hores del 23 de juny «per evitar aglomeracions» i com a mesura de prevenció de contagis per la crisi de la Covid-19.

Des de la plaça de la Font han avançat que «es reforçarà la seguretat» per tal de garantir el compliment de la mesura extraordinària, a càrrec d'informadors de Protecció Civil i d'agents de la Guàrdia Urbana que s'encarregaran «de controlar els accessos, la vigilància i l'ordre» per tal de frenar tota concentració  de persones durant la nit més curta de l'any. Les autoritats recomanen que es comenci a abandonar la zona de platges a partir de les 19.00 hores de la vigília.

Tarragona se suma a les localitats costaneres que tancaran platges de cara a la nit de Sant Joan

Malgrat la prohibició ferma, l'Ajuntament ha matisat que sí que es permetrà accedir als passeigs marítims de les platges tarragonines que en tinguin, o a les guinguetes  de primera línia que estiguin operatives a la Platja Llarga, l'Arrabassada i La Móra. Altres municipis com el Vendrell o Cunit ja havien anunciat la mateixa decisió durant les darreres hores, en la mateixa línia del que va comunicar també l'Ajuntament de Barcelona  aquesta mateixa setmana.