Joan Reig en un concert

Joan Reig presentarà el seu segon disc en solitari aquest setembre

S'ha acollit a la primera convocatòria pública d'ajuts de la Diputació de Tarragona per a professionals autònoms i microempreses de l'àmbit de la cultura

Joan Reig  presentava el seu primer disc en solitari l'any 2018 que portava el seu nom com a títol. Tres anys després, el bateria d'Els Pets ja està acabant el segon disc del seu projecte en solitari que veurà la llum el pròxim mes de setembre. Els últims retocs del disc del cantautor de Constantí s'estan fent a l'estudi del seu nebot, Amanita Estudi, ubicat a la mateixa casa familiar al carrer Major del municipi del Tarragonès. Això ha estat possible després d'acollir-se a la primera convocatòria pública d'ajuts de la Diputació de Tarragona per a professionals autònoms i microempreses de l'àmbit de la cultura.

La presidenta de la Diputació de Tarragona, Noemí Llauradó, ha anat fins a l'estudi d'en Joan Reig per conèixer de prop aquest nou projecte. La visita també ha servit per copsar de primera mà, i a través de l'experiència del cantautor, la utilitat pràctica d'aquesta convocatòria d'ajuts i possibles aspectes a millorar amb vista a la següent, que s'obrirà al llarg d'aquest any 2021. Reig, per la seva part, ha valorat molt positivament haver-se acollit a aquesta convocatòria pública adreçada a professionals  de l'àmbit cultural: «sense aquests ajuts no hauria pogut fer un àlbum  com el que finalment en resultarà, hauria estat molt diferent», assegura.

Aquesta convocatòria d'ajuts ha estat emmarcada en el Pla de Xoc de la Diputació de Tarragona contra la Covid-19 i va atorgar gairebé un milió d'euros entre 122 sol·licitants del Camp de Tarragona, les Terres de l'Ebre i el Baix Penedès, pertanyents a àmbits com les arts escèniques, plàstiques i visuals, la cultura popular i tradicional, l'artesania, la llengua o la literatura, la producció editorial i la difusió del patrimoni cultural, entre altres.

Les inversions fetes al sector de la cultura tenen com a objectiu  ajudar en les pèrdues que s'han registrat entre els professionals del sector, motivades pel cessament temporal de la seva activitat ordinària arran de l'estat d'alarma i la pandèmia, a més de contribuir a la represa de la seva feina. Especialment, es pretén ajudar a la reactivació econòmica i reactivar el teixit productiu cultural, a través de la realització dels projectes propis de la seva activitat, com ha estat el cas del disc de Joan Reig.