La pluja torna a desbordar barrancs i rieres causant molts problemes a les Terres de l'Ebre

En alguns punts com a Mas de Barberans ja han caigut més de 130 litres per metre quadrat i la previsió és que els xàfecs continuïn

Les Terres de l'Ebre estan tornant a patir la intensitat de la pluja. Durant la matinada de dijous van arribar els xàfecs que al matí han caigut concentrats de forma molt potent, deixant inundacions i barrancs desbordats. De moment, a Mas de Barberans ja s'han acumulat 133 litres per metre quadrat; a Ulldecona 83 litres per metre quadrat i al Parc Natural dels Ports 84 litres per metre quadrat. Aquesta gran acumulació d'aigua ja ha causat les primeres incidències, com el tall de la carretera a Mas de Barberans, deixant d'aquesta forma incomunicat el poble. De fet el transport escolar ha hagut de ser suspès degut a les fortes pluges. També hi ha altres carreteres secundàries tallades, les quals són travessades per rieres que ara mateix estan desbordades.

Alerta per la continuació de xàfecs intensos a l'Ebre

La previsió meteorològica continua mantenint en alerta les Terres de l'Ebre, i és que en les properes hores l'aigua seguirà caient amb xàfecs localment intesos que podrien deixar quantitats de precipitacions molt importants, és per això que des de Protecció Civil s'ha alertat als veïns i demanen màxima precaució, així com evitar desplaçaments si és possible i sobretot no creuar rieres ni barrancs.

Entre les incidències més destacades, a Santa Bàrbara el pas del Barranc del Pelós pel centre del poble ha inundat els seus carrers i des de l'ajuntament s'ha demanat que es retirin els cotxes de la zona del Barranquet. A Tortosa també hi ha tallat el trànsit a la plaça Barcelona i l'avinguda Generalitat per acumulació d'aigua.

Dos operaris han de ser salvats en un barranc

Els Bombers de la Generalitat també han hagut d'actuar per salvar dos operaris que havien quedat atrapats al fang amb la furgoneta  amb la qual circulaven al camí de Cavets, a tocar del Barranc de Llovet al Mas de Barberans. El vehicle s'ha hagut de quedar a la zona, ja que els ha estat impossible retirar-lo, però els ocupants han estat traslladats a Tortosa. Una casa també ha quedat inundada als baixos a Ulldecona, i s'han rebut diversos avisos com per exemple unes petites inundacions en una empresa a Ulldecona, entre altres.

D'altra banda, un helicòpter dels Bombers i set dotacions terrestres han actuat la zona del Pla de la Barca, a Benifallet, per poder localitzar la conductora d'un vehicle que s'ha trobat mig enfonsat a l'aigua sense ningú. Finalment, s'ha pogut localitzar la conductora sana i estàlvia. 

Els Bombers han trobat la conductora sana i estàlvia.
Els Bombers han trobat la conductora sana i estàlvia. | cedida bombers

 

Imatge del cotxe mig enfonsat a Benifallet.
Imatge del cotxe mig enfonsat a Benifallet. | cedida bombers

 

Tallada la TP-3311 per inundacions

La pluja segueix causant problemes a les carreteres ebrenques. La carretera TP-3311 ha estat tallada al trànsit a causa de les inundacions. En aquest sentit, el tram en què no es permet la circulació de vehicles és entre les poblacions de la Sénia i la Galera, al Montsià.

Imatge dels avisos del Meteocat activats per aquest dijous 15 de novembre.
Imatge dels avisos del Meteocat activats per aquest dijous 15 de novembre. | TarragonaDigital