Persones d'esquenes fent cua per vacunar-se contra la Covid-19 a les Terres de l'Ebre

Un bus del Banc de Sang comença a vacunar sense cita en pobles ebrencs

S'ha instal·lat un punt de vacunació per a majors de 40 anys a Alcanar

La campanya de vacunació contra la Covid-19 continua en marxa a Catalunya. Amb l'arribada de la cinquena onada, el Govern vol accelerar al màxim la immunització de la població. Per poder vacunar encara més gent, han activat una nova eina. Es tracta dels busos del Banc de Sang, que habitualment recorren el territori català per facilitar la donació de sang. 

Així doncs, els mateixos busos que es mouen per tot Catalunya acollint donants de sang serveixen ara per reforçar la vacunació. I ho farà, precisament, als municipis amb un baix percentatge de població immunitzada.

És el cas, per exemple, d'Alcanar, al Montsià. En aquesta localitat, aquest dimecres al matí s'ha desplegat la nova estratègia del Departament de Salut per incrementar la immunització en el sector de població major de 40 anys. I és que aquesta campanya va destinada a aquest sector de la població.

Poc després d'obrir-se, s'han format cues al Centre Cívic d'Alcanar de persones que volien rebre la vacuna. La que han ofert és la de Janssen, aquella que facilita la immunitat en només una dosi. La idea és facilitar al màxim el procés al veïnat d'aquestes franges d'edat, considerat com a més vulnerable a les conseqüències del virus.

El bus que avui ha visitat Alcanar tornarà a visitar una població de les Terres de l'Ebre la setmana vinent. Ho farà amb el mateix objectiu, ajudar a augmentar la immunitat en les poblacions on hi hagi un percentatge baix de vacunats.

La visita del bus a Alcanar es podria repetir la setmana vinent en altres municipis o Equips d'Atenció Primària (EAP) ebrencs la setmana vinent. Ulldecona-La Sénia, l'Ametlla de Mar-el Perelló i Sant Carles de la Ràpita-Alcanar es troben entre els candidats. Aquest dimarts, sense anar més lluny, es va posar en marxa també un punt de vacunació sense cita al Casal de Joventut de Gandesa, dispensant-se 317 dosis.