L'Hospital Verge de la Cinta de Tortosa

Argimon es pronuncia sobre l'ampliació de l'hospital de Tortosa: «No s'atura»

El conseller de Salut ha explicat que la comissió tècnica està treballant per «salvar esculls» i fer-lo possible

El conseller de Salut, Josep Maria Argimon, ha assegurat que el projecte d'ampliació de l'Hospital Verge de la Cinta de Tortosa (HVCT) no s'atura. Ho ha dit aquest dimecres en una visita a la capital del Baix Ebre per inaugurar el nou aparell de la Unitat de Radioteràpia de l'Hospital Sociosanitari de la Santa Creu de Jesus.

Argimon ha explicat que la comissió tècnica està treballant per «salvar esculls» i fer-lo possible. En aquest sentit, els esculls més importants son el trasllat del principal dipòsit d'aigua de Tortosa i la conservació de l'entorn patrimonial protegit. Sobre el dipòsit, l'alcaldessa Meritxell Roigé ha avançat que es portarà al parc Nivera, en un solar de serveis.

«Seguim actuant, no aturem res, però no ens tanquem a res», ha dit. En aquest sentit, però, no ha concretat si el Departament de Salut té sobre la taula la possibilitat de projectar, a més llarg termini, un nou hospital de referència per a les Terres de l'Ebre, que resolgui les actuals problemàtiques que té el centre sanitari de Tortosa.

El projecte superarà els 45 milions d'euros que s'havien pressupostat inicialment

El conseller ha insistit que l'ampliació de l'actual centre hospitalari «no s'atura», perquè «ho necessita la ciutat, els professionals i la ciutadania de les Terres de l'Ebre, perquè és un hospital de referència del territori». Tot i aquestes paraules, Argimon ha assenyalat que Salut encara no quantificat el cost de l'ampliació de l'HVCT.

En aquest sentit, ha manifestat que la construcció del nou edifici de 15.000 metres quadrats de l'HVCT superarà els 45 milions d'euros que s'havien pressupostat en un primer moment. 

Argimon marxa de les Terres de l'Ebre amb deures

L'alcaldessa Roigé ha demanat que el projecte tiri endavant, ja que s'arrosseguen molts anys de retard «per tenir un hospital en condicions i de referència». Així mateix, Meritxell Roigé ha reclamat al conseller Argimon que els pròxims pressupostos de la Generalitat incloguin partides per a continuar amb l'ampliació del centre hospitalari.

En la seva visita a Tortosa, Argimon també ha rebut altres peticions, com l'execució del projecte del nou CAP de Jesús, que s'ha presentat a l'ajuntament i que tindria 240 metres quadrats en un espai annex a l'Hospital de la Santa Creu o la reforma del CAP Baix Ebre.

Així mateix, l'alcaldessa de Tortosa ha demanat la implicació de la Conselleria de Salut perquè el Campus Terres de l'Ebre de la URV també tingui estudis de Medicina. «És necessari per aportar talent al territori i millorar l'Hospital Verge de la Cinta de Tortosa», ha dit Roigé.