Tensió entre els conductors i els CDR i ensurt amb un camió al tall de l'AP-7

Durant tota la jornada hi ha hagut tensió entre els CDR i els conductors

Tensió al tall de l’AP-7 que els CDR estan duent a terme a l’Ampolla des de primera hora del matí i que, per ara, és «indefinit». La crispació entre els conductors i els manifestants, després d’hores amb la via tallada, s’ha fet notar amb escridassades i topades, a més d’un ensurt amb un camió que s’ha viscut durant el tall.

Un camió de mercaderies perilloses s’ha saltat un dels controls dels Mossos d’Esquadra, ha accedit a l'autopista i ha circulat fins a pocs metres d’on hi havia els membres dels CDR tallant l’AP-7 amb pneumàtics i branques d’arbres. Els guarda-raïls que els CDR havien posat a la carretera en sentit sud per tallar-la  han impedit que el camió seguís avançant i passés per sobre del tall de l’autopista.

Finalment, el vehicle pesant ha quedat atrapat, i els manifestants del CDR l’han ajudat a recular. Per la seva banda, els Mossos d’Esquadra han informat que el conductor del camió ha fet una infracció viària, i li han demanat que reculés i circulés per la via alternativa, l’N-340. Afortunadament, l’incident no ha provocat ferits.

Tensió entre conductors i CDR

A banda de l’ensurt amb el camió, s’han viscut situacions de tensió i crispació entre els dos grups. Per part dels CDR han criticat la inacció dels Mossos d’Esquadra davant d’aquesta situació: «No han fet la seva feina,  hem evacuat les situacions d’emergència com una dona embarassada o un home que havien d’operar el seu pare, i hem obert camí a una ambulància i els Bombers», explicava un dels manifestants. Els CDR denuncien que els «han agredit i no han fet res, sembla que estiguin buscant que ens barallem entre nosaltres».

Els CDR continuen amb el tall «indefinit»

Aquest migdia els membres del CDR han decidit en assemblea que el tall passés a ser «indefinit» i que, per tant, no hi ha cap termini establert per aixecar-lo. Durant el dia els manifestants han rebut provisions com aigua i menjar, per tal de continuar amb el tall a l'AP-7 a l'Ampolla.

A banda d'establir el tall indefinit, han llençat una crida a la resta dels CDR de Catalunya perquè repeteixin l'acció. Les cues que s'han format a primera hora a causa de la manifestació ja s'han reduÏt i la majoria dels vehicles aturats han pogut continuar la seva marxa per l'N-340. 

 

Els manifestants decoren les barricades amb llums de Nadal

Entre els moments de tensió i les més de 10 hores que fa que dura el tall a l'AP-7 a l'Ampolla, quan la llum del Sol ha començat a marxar, els membres dels CDR han decidit aportar un toc de caliu a la manifestació i han penjat llums de Nadal a les barricades, fetes amb pneumàtics i branques d'arbres.