Els CDR decideixen tallar «indefinidament» l'AP-7 a l'Ampolla

Fa dos dies els CDR van tallar la T-11 entre Tarragona i Reus

L'AP-7 a l'altura de l'Ampolla es troba tallada en els dos sentits de la marxa  a causa d'una manifestació de diversos Comitès de Defensa de la República (CDR). Des de primera hora del matí d'aquest dissabte, 8 de desembre, l'autopista en aquest punt del Baix Ebre està tallada a la circulació, tant en sentit nord com en sentit sud. El tall es troba entre els punts quilomètrics 307 i 311, concretament entre les sortides número 39 en sentit nord, la de l'Ametlla de Mar, i la sortida número 40 en sentit nord, la de Tortosa. Cap als volts del migdia,  els CDR han decidit en assemblea mantenir el tall de l'autopista de manera indefinida. 

Des del punt on hi ha la concentració, els Mossos d'Esquadra han fet desviaments cap a la carretera N-340. El tall de l'autopista ha provocat fins a quatre quilòmetres de cua, tot i que un cop s'han fet els desviaments, la via s'ha anat descongestionant, i al voltant de les deu del matí la via només registra mig quilòmetre d'afectació. 

Els CDR decideixen tallar l'AP-7 indefinidament

L'acció dels CDR ha començat al voltant de les set del matí, quan un grup d'unes 200 persones —segons els Mossos d'Esquadra— membres dels comitès han accedit a l'autopista i han escampat pneumàtics per la calçada, provocant el tall. Es tracta de CDR d'arreu de les comarques de Tarragona, que s'han organitzat per tallar la carretera sota la crida «El poble mana, el govern obeeix!» per reclamar l'alliberament dels presos polítics i la implementació de la República.  Cap al migdia, els membres del CDR han fet una assemblea en la qual han decidit que el tall iniciat al matí s'allargui de manera indefinida. 

Els CDR fan una crida perquè les protestes es repeteixin a altres punts de Catalunya i fer extensiva «l'espurna» iniciada a aquest punt de les Terres de l'Ebre. Durant l'acció de protesta, s'han pogut viure alguns moments de tensió entre els manifestants i els vehicles aturats en aquest punt de l'AP-7, com un autobús de l'equip de futbol del Villareal que havia de jugar un partit benèfic pel càncer. Finalment, els Mossos han demanat als CDR que deixessin avançar l'autobús. 

Els CDR van tallar la T-11 dijous passat contra la Constitució

Els CDR van dur a terme una acció semblant dijous passat, 6 de desembre, Dia de la Constitució espanyola. Els manifestants van tallar la carretera T-11, que connecta les ciutats de Reus i Tarragona, a l'altura de les Gavarres, a la confluència amb l'autovia A-7. Aquest tall va crear un col·lapse en aquest important punt de la xarxa viària tarragonina, provocant retencions a la T-11 i a l'A-7. Aquesta acció la van dur a terme conjuntament els CDR de Reus i Tarragona, sota el lema  «Enfonsem la Constitució», durant el 40è aniversari de la Carta Magna espanyola.