Dos agents dels Mossos d'Esquadra, sortint amb caixes de l'Ajuntament de Deltebre

L'exalcalde de Deltebre i el secretari de l'Ajuntament, en llibertat pendents de ser citats

Tots dos han comparegut en seu policial mentre es feia el registre al consistori

L'exalcalde de Deltebre (Baix Ebre), Gervasi Aspa, i el secretari de l'Ajuntament, han quedat en llibertat després de comparèixer en seu policial i resten a l'espera de ser citats pel Jutjat d'Instrucció número 2 de Tortosa, que investiga delictes contra l'administració pública i de falsedat documental, durant els mandats de 2007 a 2015.

Aspa i el secretari són dos dels sis detinguts en aquestes diligències sobre projectes d'aquella etapa municipal. Des de primera hora i fins als volts de la una del migdia, un equip d'agents de Mossos d'Esquadra, en qualitat de Policia Judicial, han registrat despatxos i ordinadors de l'Ajuntament de Deltebre i s'han endut, almenys, dues caixes de documentació.

El TSJC investiga un delicte de prevaricació

Abans de l'escorcoll ja s'havia fet diversos requeriments d'informació al consistori. El TSJC ha informat que investiga un presumpte delicte de prevaricació a l'Ajuntament de Deltebre, al Baix Ebre, des de l'any 2017. El jutjat que l'instrueix el cas, el número 2 de Tortosa, ja havia fet diversos requeriments a l'Ajuntament de Deltebre sobre projectes dels mandats entre 2007 i 2015.

L'alcalde Lluís Soler ha assegurat que «sempre han estat col·laboradors» amb la Unitat Central Anticorrupció dels Mossos, per «salvaguardar els interessos municipals» i que «la justícia pugui fer el seu curs». Durant tot el matí s'han escorcollat despatxos i ordinadors i s'han endut almenys dues caixes de documentació.

Gervasi Aspa i el secretari municipal, detinguts

Segons informa el TSJC, la magistrada no ha ordenat detencions, però la policia hauria fet detencions policials d'almenys sis persones, funcionaris i exfuncionaris del consistori, entre elles l'exalcalde Gervasi Aspa i del secretari municipal, que ja han quedat en llibertat, pendents de ser citats al jutjat.

Soler ha donat suport als treballadors implicats. «Volem, per una banda, que es faci justícia, però per a les persones que declararan en les pròximes hores, com a alcalde, tenir la màxima confiança que en aquest cas no hagin incorregut en cap presumpta infracció», ha dit.

Dos agents dels Mossos d'Esquadra, sortint amb caixes de l'Ajuntament de Deltebre
Dos agents dels Mossos d'Esquadra, sortint amb caixes de l'Ajuntament de Deltebre | ACN

 

Esquerra suspèn de militància l'exalcalde

Esquerra Republicana de Catalunya ha acordat avui dimarts la suspensió immediata de militància i l'obertura d'un expedient informatiu a l'exalcalde de Deltebre Gervasi Aspa (ERC), després de la seva detenció en l'operatiu anticorrupció.

L'Executiva Nacional del partit ha ofert la seva col·laboració a la justícia per aclarir els fets de forma «immediata» i «inequívoca». En un comunicat, el partit d'Oriol Junqueras ha reiterat el compromís amb la transparència i el bon govern.

Et pot interessar: