Pla general de la façana de l'Ajuntament de Tortosa, amb els llaços grocs i la pancarta per l'alliberament dels presos polítics

Tortosa retira la pancarta pels presos i els llaços grocs de la façana de l’Ajuntament

L’agrupació local de Ciutadans havia denunciat els fets a la Junta Electoral de zona

Ciutadans va denunciar ahir dilluns al matí a la Junta Electoral de Zona la pancarta per «la llibertat dels presos polítics» que penjava al balcó de l'Ajuntament de Tortosa. La formació taronja va apuntar que es tractava d'una «pancarta partidista» i que el consistori incomplia així la resolució de la Junta Electoral Central i de les juntes provincials de «garantir la neutralitat dels edificis públics en període electoral».

En la denúncia, els taronges demanaven que s'obligui l'Ajuntament de Tortosa a retirar la pancarta i «qualsevol altre símbol partidista»

L'Ajuntament retira els símbols

Durant la tarda d'ahir, 25 de març, la Junta Electoral va donar dotze hores al consistori tortosí perquè despengés els símbols. Avui dimarts, l'Ajuntament ha acatat la decisió i ha retirat la pancarta amb el lema «Llibertat Presos Polítics» i els llaços grocs que penjaven a l'edifici.

Fonts municipals han explicat que el consistori ha retirat els símbols, tal com va fer amb motiu de les eleccions del 21-D, però que es tornaran a penjar després dels comicis.

Pancarta Llibertat Presos Polítics a l'Ajuntament d'Amposta
Imatge d'arxiu de l'Ajuntament d'Amposta | TarragonaDigital

 

Amposta i Valls, denunciats pel PP

La Junta Electoral de Zona ha ordenat als ajuntaments d'Amposta i Valls que retirin llaços grocs i pancartes a favor dels presos de les façanes consistorials, després de les denúncies presentades pel Partit Popular. En el cas de la ciutat de Valls, la junta dóna 48 hores a l'equip de govern i ordena als Mossos d'Esquadra que verifiquin, divendres 29 de març, a les 15.00 hores, el compliment de la resolució.

En el cas d'Amposta, el marge és de 12 hores. A la capital del Montsià, el PP també demanava que es prohibís als funcionaris públics exhibir llaços grocs en l'exercici de les seves tasques. La Junta Electoral de Zona no ha tingut en compte aquesta petició.

Et pot interessar: