Les flames es van originar en una crema agrícola sense prevenció

El pagès que va provocar l'incendi del Perelló s'exposa a una pena de 5 anys presó

Agents Rurals preparen una denúncia administrativa i penal | El foc va cremar 233 hectàrees i es van haver de desallotjar 38 persones

El pagès responsable de la crema agrícola que dilluns va causar un incendi forestal al Perelló —foc extingit avui i que va afectar un total de 230 hectàrees de territori—, s’exposa ara a una pena que podria arribar fins als cinc anys de presó.

Segons ha avançat Catalunya Ràdio, els Agents Rurals preparen una denúncia administrativa i penal, cosa que portaria a l'home a haver d'afrontar la responsabilitat civil derivada del sinistre.

233 hectàrees cremades i 38 desallotjats

L'incendi, fruit d'una crema de restes agrícoles de poda d'olivera feta sense mesures de prevenció, es va originar dilluns, 10 de juny, i ha calcinat un total de 233 hectàrees de superfície forestal i agrícola. Dilluns, precisament, es van desallotjar preventivament 38 persones de 22 masies aïllades, quatre de les quals van passar la nit en un hostal.

En l'operatiu, finalitzat avui dijous, 13 de juny, hi han participat una seixantena de dotacions dels Bombers de la Generalitat, aèries i terrestres, i uns 200 efectius van treballar durant la nit de dilluns a dimarts per tal d'estabilitzar el foc.