Cribratge massiu al barri de Bonavista a  Tarragona

Salut organitza un cribratge a l'institut Terra Alta de Gandesa després del confinament de quatre aules

Detectats sis brots actius de Covid-19 al municipi, on un 20% de les proves que s'efectuen són positives

El Departament de Salut organitza aquest dimecres un cribratge a l'institut Terra Alta de Gandesa després que diversos casos de Covid-19 hagin obligat a tancar quatre aules del centre. La situació a la capital de la Terra Alta és «complicada», segons admet el Departament, després que s'hagin detectat fins a sis brots actius. En aquests moments, el risc de rebrot és de 3.831,02 i la velocitat de propagació 3,6. Un 20,08% de les proves que es realitzen són positives. En l'àmbit de la comarca de Terra Alta, el risc de rebrot se situa en 1.406, la velocitat de propagació i un 16% de les proves resulten positives. A les Terres de l'Ebre es mantenen 30 brots actius, amb un índex de rebrot de 177 i una velocitat de propagació d'1,26.

Segons les dades de Salut, a la Ribera d'Ebre el risc de rebrot arriba a 319, amb una velocitat de propagació 1,16 i un 6,91% de proves positives. Al Montsià, els indicadors baixen: l'índex de rebrot arriba al 148, la velocitat de propagació a l'1,71 i un 4,56% de proves positives. El Baix Ebre registra els millors números, amb un índex de rebrot de 82, una velocitat de propagació de 0,85 i un 2,55% de proves positives.

En aquests moments, a l'Hospital de Tortosa Verge de la Cinta sis dels dotze pacients de l'UCI ho són per Covid-19, i sis més es troben ingressats pel coronavirus a planta. A l'Hospital de la Santa Creu de Jesús els pacients per Covid-19 són dos. Malgrat les vacunacions efectuades i el seu impacte positiu en la pressió assistencial o el nombre de contagis, els responsables del Departament recorden la necessitat de mesures per frenar el virus.

«Ens trobem en una situació de calma tensa que ens fa ser molt prudents per avançar en pas ferm, sempre tenint en compte l'evolució de les dades i l'impacte que pot tenir en les persones del territori», ha declarat la gerent de la Regió Sanitària de Terres de l'Ebre, Mar Lleixà.