Muntatge fotogràfic dels rostres d'Andrea Janeiro i Belén Esteban

Andrea Janeiro, aterrida per la malaltia de la seva mare, Belén Esteban

La col·laboradora de 'Sálvame' sempre ha parlat obertament sobre la seva diabetis

Belén Esteban va tenir un bon ensurt després de patir un petit contratemps de salut. De fet, va haver de marxar del plató de 'Sálvame' a mitja tarda per no tornar.

Així, una ambulància anava immediatament a les instal·lacions de Mediaset per atendre-la. La col·laboradora hauria patit una baixada de sucre molt forta que li feia impossible seguir present al programa.

Tanmateix, aquest no és l'únic ensurt que s'ha emportat per culpa de la diabetis, malaltia que pateix des de fa més de 30 anys. Durant el seu pas per 'Gran Hermano VIP' gairebé va haver d'abandonar després de patir una hipoglucèmia.

Andrea Janeiro en una imatge a primer pla.
Andrea Janeiro gairebé perd la mare per culpa de la diabetis | GTRES

En aquella ocasió, l'equip mèdic també es veia obligat a intervenir-la amb una pastilla per controlar-li la baixada de sucre.

Per sort, gràcies a la ràpida intervenció dels professionals, Esteban també s'ha recuperat perfectament d'aquest petit ensurt de salut.

Encara que, això sí, preferia no tornar a 'Sálvame' per recuperar-se completament i evitar que l'incident cridés en excés l'atenció de l'audiència.

Fa un temps que la de Paracuellos revelava un dels incidents que havia patit i que l'havia fet passar 18 dies en coma.

«Vaig tenir una baixada de sucre terrible. Em vaig quedar sense sucre al cos i vaig veure la meva nena com em cridava, era molt petitona», explicava sobre l'ensurt que s'havia emportat Andreíta.

Andrea Janeiro amb la seva mare, Belén Esteban, en una imatge d'arxiu
Andrea Janeiro amb la seva mare, Belén Esteban, en una imatge d'arxiu | CEDIDA 

«El màxim que he estat en coma han estat 18 dies, sentia com em parlaven els meus pares, el meu pare em deia que tornés. No vull parlar perquè me'n recordo molt, que ho van passar molt malament».

La col·laboradora ha detallat en més d'una ocasió com conviu cada dia amb la diabetis.

«Miguel em va parlar de la bomba d'insulina i jo no estava gaire convençuda. Al final, me la vaig posar i em va canviar la vida. Sempre la porto aquí al sostenidor», explicava amb total naturalitat.

A més, aquest aparell mèdic ha aconseguit ser el seu millor aliat en el dia a dia: «He baixat de pes i m'he desinflat. La bomba t'avisa de la dosi que t'has de posar i et regula. La porto sempre i tan feliç», aclaria.

A causa de la malaltia, Belén ha hagut de canviar completament els seus hàbits. Per començar, ha de portar una dieta equilibrada i sana, evitant l'alcohol, aliments rics en hidrats de carboni i els greixos d'origen animal.

Així mateix, els metges també li recomanen practicar molt exercici físic, no només per regular els possibles trastorns, sinó com a eina de prevenció.

La lluita de Belén Esteban contra la diabetis

A més, l'ex de Jesulín també porta posada una mena d'adhesiu enganxat al braç que mesura els nivells de sucre.

«És un sensor que va clavat i porta un aparell de sucre, així ja no m'he de punxar», explicava Esteban molt feliç.

Però el que va fer més il·lusió a la de Paracuellos és que va ser el seu marit, Miguel Marcos, qui li va comprar l'aparell. «Es preocupa molt per mi i per la meva malaltia», assegurava emocionada.

Imatge de Miguel Marcos i Belén Esteban posant junts per als periodistes
Belén Esteban ha rebut molta ajuda de part de Miguel Marcos. | EUROPA PRESS 

A causa de la seva condició, Belén s'ha de cuidar encara més davant la pandèmia de la COVID-19, ja que és pacient de risc. Així, va haver de posposar diverses visites a l'endocrina.

«M'ha trucat la infermera de l'endocrí, Sonia, i m'ha dit que m'he d'esperar 15 dies. S'ha engegat un protocol i s'han suspès les visites dels crònics com jo. He de passar controls periòdics perquè porto una bomba d'insulina», explicava.

«Diuen que estigui molt pendent de la cura de mans, que és el que estic fent. També m'han dit que no vagi a llocs amb gent. I si ho faig, que sigui amb mascareta, que sempre la porto».