Fotomuntatge de les cares de Jesulín de Ubrique i Belén Esteban

Belén Esteban, al·lucinada amb la fortuna que Telecinco ha de pagar a Campanario

Belén Esteban no es pot creure que Telecinco estigui obligat a indemnitzar la dona de Jesulín de Ubrique

Belén Esteban no assimila el que ha hagut de sentir. I és que tant María José Campanario com Jesulín de Ubrique estan d'enhorabona perquè han sortit vencedors en el seu plet legal contra 'Mediaset'.

Així, el torero i la seva dona decidien denunciar Telecinco després d'anys aguantant els atacs i les mentides de programes com a 'Sálvame'. Just per això, el matrimoni denunciava la cadena per «intromissió il·legítima en el seu dret a l'honor i a la intimitat en diversos programes emesos el gener del 2019».

Imatge de Jesulín de Ubrique i María José Campanario a un estació
María José Campanario i Jesulín de Ubrique rebran una dinerada | GTRES

En aquella època es feia referència a una suposada ruptura de la parella i fins i tot una presumpta infidelitat de l'ex de Belén Esteban amb una o dues presentadores de la cadena de televisió.

D'aquesta manera, se sol·licitaven 500.000 euros en concepte d'indemnització, i obligaven 'Mediaset' a un doble pagament: «5.000 euros a cada demandat per invasió de la seva intimitat personal i familiar, i 185.000 més pel contingut emès en altres espais com 'Viva la vida'».

Imatge de Jesulín de Ubrique i María José Campanario
Jesulín de Ubrique i María José Campanario  | GTRES

Sobretot, perquè la informació es repetia ni més ni menys que en deu programes diferents, durant sis dies i en diferents franges horàries. Per aquest motiu, Belén Esteban s'ha quedat al·lucinada en saber la fortuna que s'endurà la parella.

Justament per això, «no es tracta merament d'una indemnització simbòlica», i això sense comptar amb altres plets legals que Campanario ja ha tingut amb 'Mediaset' en el passat, i pels quals ja l'havien arribat a indemnitzar amb valors entre els 2.000 i els 8.000 euros, respectivament.

Jesulín de Ubrique i María José Campanario
María José Campanario ha hagut d'aguantar els atacs de 'Sálvame' | GTRES

I malgrat que es va donar l'oportunitat als responsables de confirmar la veracitat d'aquestes informacions abocades contra la parella, cap va saber demostrar que no es basaven en simples rumors.

De fet, tant José Antonio León Navarro, encarregat de donar la notícia de la separació al programa de 29 de gener de 2019, com Diego Arrabal, van ser cridats com a testimonis.

«La declaració del Sr. León va ser clarificadora», asseguren. «Es va limitar a donar la notícia, no n'era la font, no la va obtenir pels seus propis mitjans. Senzillament la notícia la tenia el programa i se li va encarregar transmetre-la a ell».

«Desconeix si la notícia es va contrastar. No era la seva notícia ni per tant la seva funció la de contrastar-la. Desconeix el que va poder fer o deixar de fer la persona responsable del programa».

Mentrestant, en el cas d'Arrabal, «es negava a comparèixer al judici, i la demandada va decidir renunciar a la seva declaració».

Jesulín i Campanario guanyen la partida a 'Mediaset'

Així, «lluny d'acreditar la veracitat de la informació, més aviat va accentuar-ne l'absència absoluta. La falta de diligència dels responsables de l'emissió de les notícies per contrastar-les va ser clamorosa».

Per aquest motiu, «s'obliga 'Mediaset' a retirar tots els vídeos denunciats, que encara es podien veure a través de la plataforma en línia de Mitele».

Jesulín de Ubrique somrient
Jesulín de Ubrique i la seva dona guanyen la partida a 'Mediaset' | GTRES

Jesulín i Campanario insisteixen en «un menyspreu absolut cap a la realitat i la veritat, no només la veracitat». I més quan s'han fet servir imatges del torero «per generar l'expectació a l'audiència (clarament infundada)».

A més a més, acusen 'Sálvame' d'emprar «unes tècniques d'informació o d'expressió que són habituals al medi, i al gènere que ens ocupa. S'acarnissa i s'especula, tot amb la intenció de generar expectació a l'audiència».

Primer pla de perfil de Belén Esteban enfadada
Belén Esteban sempre ha retret a Jesulín la seva faceta com a pare | MEDIASET

D'aquesta manera, el torero i la seva dona poden presumir d'haver guanyat la partida al seu enemic en comú. De fet, sempre s'han negat a intervenir o respondre a les provocacions que Belén Esteban els feia públicament.

Una guerra que sorgia arran dels menyspreus que la seva filla, Andrea Janeiro, ha hagut de suportar. «Dedicada a la meva família estic. El que no s'hi ha dedicat mai és el teu marit. Vint anys parlant de la meva vida? Sí, què has estat fent tu, que t'he vist només a 'Hola!', ja n'hi ha prou».

Primer pla de Belén Esteban somrient molt feliç
Belén Esteban ha carregat contra la parella | GTRES

«No et dirigeixis a mi perquè estic callada pel que estic callada i, això no ho dic per tu, però que l'altre no sàpiga on estudia ni com es diu el seu xicot...», advertia Belén Esteban.

Fa poc, Jesulín complia 48 anys enmig del seu millor moment personal, i és que en uns mesos es convertirà en pare del seu quart fill. Alhora, la notícia de l'embaràs de Campanario enxampava per sorpresa, però ha estat rebuda amb gran il·lusió per la família.