Les campanades de la 1, a la corda fluixa

Les protestes podrien impedir les emissions de cap d'any

Imatge promocional RTVE
Les transmissions nadalenques de RTVE en perill | gtres

La programació nadalenca de RTVE perilla molt, els sindicats amenacen amb un Nadal calent, amb protestes i aturades.

  

El Comitè Intercentres de la radiotelevisió pública (UGT, CCOO, SI, CGT i USO) ha emès un comunicat en el qual rebutja l'aplicació de la jornada laboral de 37,5 hores setmanals. D'aquesta manera i com a mode de protesta, es preveu una casserolada per a dijous que ve i el més alarmant de tot, una aturada el 22 de desembre, que coincideix amb el sorteig de la Loteria de Nadal.

Les campanades de TVE estan en perill

A banda d'això, la transmissió de cap d'any també està en dubte, ja que segons informa 'Vozpópuli', USO insta a la resta de sindicats a prendre mesures respecte a les campanades, per fer pressió, amb l'objectiu de resoldre el conflicte. No és el primer cop que succeeix això, ja que l'any passat també es va amenaçar amb el mateix fet.

Roberto Leal i Ane Igartiburu presentaran les campanades
Roberto Leal i Ane Igartiburu haurien de presentar les campanades | gtres

Les discrepàncies sorgeixen amb el fet que RTVE defensa que la jornada laboral ha de ser de 37,5 hores setmanals, mentre que els sindicats asseguren que a la companyia li correspon la jornada setmanal de 35 hores. L'Audiència Nacional s'ha pronunciat fa uns dies sobre aquest assumpte i RTVE ha comunicat a la plantilla que la nova jornada de 37,5 hores serà aplicable des de l'1 de desembre. Els sindicats ja han avisat que recorreran aquesta decisió.

Protestes a TV3

A banda de RTVE, també hi ha més protestes a cadenes com TV3. Segons han informat a través del perfil de Twitter del Comitè d'Empresa de TV3, les aturades començaran el pròxim dijous 28 de novembre i s'allargaran fins al 18 de desembre. La seva materialització serà en aturades de fins a quinze minuts en programes com 'Polònia', o les diferents edicions dels telenotícies.

També et pot interessar...


Comentaris

envia el comentari