Un conegut i polèmic exconcursant de 'Gran Hermano', condemnat a 6 anys de presó

Condemnat per set delictes, sis d'ells contra la seva exdona i els seus dos fills

Carlos Navarro el Yoyas amb la seva exdona Fayna Bethencourt
Carlos Navarro, 'El Yoyas', condemnat a sis anys de presó per set delictes contra Fayna Bethencourt i els seus fills | GTRES

El Jutjat Penal Número 5 de Las Palmas de Gran Canaria, ha condemnat a l'exconcursant de 'Gran Hermano' Carlos Navarro, conegut popularment com 'El Yoyas'. Navarro ha estat autor de set delictes de maltractament, lesions, amenaces i vexacions cap a la seva exdona, Fayna Bethencourt, i cap als seus dos fills menors d'edat.

La sentència publicada aquest divendres pel Tribunal Superior de Justícia de Canàries, i que pot ser recorreguda davant l'Audiència de Las Palmas, declara com a fets provats que l'acusat, de quaranta-quatre anys, és autor d'un delicte de maltractament habitual en l'àmbit familiar, pel qual se'l condemna a dos anys de presó, quatre anys de prohibició d'armes, quatre anys d'allunyament i incomunicació amb la seva exdona i els seus fills, i altres quatre de privació de la pàtria potestat.

Els 7 delictes de Carlos 'El Yoyas'

Per tant, per altres quatre delictes de lesions en l'àmbit familiar, se li imposen, respectivament, onze mesos de presó, la prohibició de dur armes en dos anys i vuit mesos, i dos anys d'allunyament de la seva exdona. Al seu torn, per un delicte lleu d'amenaces sobre la nova parella de la seva ex, 'El Yoyas' és condemnat a pagar 540 euros i ha de respectar l'ordre d'allunyament. 

A més, per un altre delicte lleu de vexacions cap a la seva exparella, haurà de pagar 360 euros de multa i romandre tres mesos sense acostar-s'hi ni comunicar-se per cap mitjà. Així mateix, la resolució judicial obliga a Carlos Navarro a indemnitzar a la seva exdona amb 8.000 euros i als seus dos fills amb 4.000 euros.

Des de principis de 2019, Carlos 'El Yoyas' està processat judicialment per diferents càrrecs de violència masclista que va denunciar l'any 2018 l'exparella de l'acusat i també exconcursant de 'Gran Hermano', Fayna Bethencourt, amb la qual té dos fills en comú.


Processat judicialment per delictes de maltractament a la seva exparella i fills

L'any 2019, la jutge de Violència contra la Dona de Telde (Gran Canària), va processar judicialment a l'exconcursant de 'Gran Hermano' Carlos Navarro, 'El Yoyas', per tres delictes de maltractament a la seva exparella i fills, dos d'amenaces i un altre de vexacions injustes.

Cal recordar que 'El Yoyas' va ser detingut el 10 de gener de 2018 per una denúncia de Fayna per maltractaments. Des d'aquell dia, Carlos Navarro està en llibertat provisional i té prohibit apropar-se a la seva exparella i als seus fills, així com comunicar-se amb ells.

L'acte processal de 2019, afegia que en l'estiu de 2017 la denunciant i els seus dos fills menors van marxar a viure a Gran Canària, on Fayna Bethencourt va decidir refer la seva vida amb una nova parella. «Quan l'investigat s'assabenta d'aquesta nova relació», assegura la jutge, «comença a trucar de manera continuada als seus fills per controlar a la seva exdona».

La resolució va posar de manifest que, entre el 10 i l'11 de gener de 2018, entre trucades sortints, entrants i perdudes, 'El Yoyas' va intentar contactar, per telèfon mòbil, amb els seus fills més de 56 vegades.

Una relació turbulenta 

Carlos Navarro i Fayna Bethencourt van començar la seva relació sentimental dins la casa de 'Gran Hermano', l'any 2001. La primera polèmica de 'El Yoyas' dins de la casa, va ser la seva expulsió immediata per la forma en què tractava a la jove, amb la qual després va iniciar una relació matrimonial. Després d'anys de polèmiques i denúncies contra Navarro, finalment ha estat condemnat per una jutge a gairebé sis anys de presó per maltractament, lesions i amenaces contra la seva exdona i els seus fills.


Comentaris

envia el comentari