Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Imatge del turista francès entrevistat a TV3

Crítiques a TV3 per censurar el turista que defensa «la República Catalana» en directe

TV3 ha ignorat l'expressió que el turista ha utilitzat per referir-se a Catalunya, fet que ha causat molta indignació

Imatge del turista francès entrevistat a TV3
TV3 ha ignorat l'expressió que el turista ha utilitzat per referir-se a Catalunya, fet que ha causat molta indignació | Twitter (@eduard_dcv)

La por a causa dels brots per coronavirus tornen a estendre's arreu del món. Els contagis tornen a augmentar dia rere dia, i sembla que sigui inevitable tornar a viure una segona onada

A causa d'això, són molts els països els quals recomanen no viatjar a Catalunya per evitar sumar persones infectades al seu propi territori. Tot i això, hi ha molts turistes que declaren sentir-se molt segurs  a Catalunya. Tot i això, hi ha hagut un turista que ha anat un pas més enllà, i TV3 ha intentat evitar que aquesta declaració sortís a la llum. 

«Tinc tota la confiança en la República Catalana»

Mentre la televisió catalana feia una petita notícia parlant sobre els turistes que no han seguit  les recomanacions del seu país, un d'aquests protagonistes, de nacionalitat francesa, explicava que ha decidit passar les vacances a Lloret de Mar

«Encantat de venir a Lloret de Mar, com fa sis anys que faig. Malgrat els consells del govern francès que ens recomana no venir a Espanya, però jo tinc tota la confiança en la República Catalana», declarava en llengua francesa el turista a TV3. Aquesta última expressió no ha passat gens desapercebuda per ningú. 

«Catalunya» als subtítols en lloc de «República Catalana» 

Tot i això, sembla que TV3 ha volgut evitar que la gent se n'adonés d'aquest petit — i alhora rellevant — detall: En els subtítols per traduir tot el que deia, no hi apareix «República Catalana», sinó «Catalunya».

A Twitter han estat molts els usuaris que han comentat aquesta petita enganyifa de la televisió pública catalana, intentant camuflar aquesta confiança del francès cap a — la que encara no és possible — la República Catalana.