Primer pla de Karlos Arguiñano.

La germana desconeguda de Karlos Arguiñano que té un problema greu de salut

Karlos Arguiñano té una germana amb una malaltia molt greu

Karlos Arguiñano és una de les cares més estimades de la televisió espanyola. El cuiner basc fa anys que ens sorprèn amb les seves receptes i ens fa riure, tot i que hi ha certs detalls de la seva vida privada que ni els seus majors fans saben.

Per exemple, que té molt de vincle amb les seves tres germanes. Una d'elles, Eva, ja la coneixem, perquè va seguir els passos de Karlos, però de les altres dues, María José i Loinaz, se'n sap molt poca cosa.

Fa poc, la família va revelar que la més jove, Loinaz, té leucèmia. De fet, Karlos va explicar que li havia donat medul·la per a ajudar-la en el tractament.

Karlos Arguiñano en un plató de televisió
Karlos Arguiñano ha donat medul·la a la seva germana Loinaz | Antena 3

Fa quinze anys que Loinaz lluita contra aquesta malaltia, amb pujades i baixades constants.

Ara sembla que ha tingut una petita recaiguda, i el seu germà no ha dubtat a tornar a ajudar-la. Cosa que ja va fer fa anys i va donar molt bon resultat.

Cal destacar que, dins del grup familiar, els germans són els millors donants de medul·la òssia, ja que hi ha més probabilitat que sigui compatible amb la del malalt per les característiques hereditàries.

Karlos Arguiñano amb les seves germanes i amb la seva mare
Karlos està molt unit a la seva família | Catalunya Diari

Així ho compartia el mateix Karlos amb els seus seguidors fa uns mesos. «Aquesta setmana he donat medul·la a la meva germana Loinaz, que té leucèmia. Ja ho vaig fer fa quinze anys però ara ha tingut una recaiguda», explicava.

«Per a donar et fan un munt d'anàlisis, i el metge em va dir: "Mira, Karlos, segueix fent la vida que fas, perquè estàs de puta mare"».

Eva Arguiñano i Carlos Arguiñano
Karlos i Eva Arguiñano surten al mateix programa de cuina | Xarxes socials

Així doncs, queda clar que Arguiñano desborda salut. I és que el donant ha d'estar en condicions òptimes. «A grans trets, el donant no ha de tenir antecedents personals de malalties cardíaques, hepàtiques, autoimmunes, infectocontagioses o neoplàsiques», diuen els professionals.

I en el cas d'Arguiñano, això es compleix perfectament, sobretot gràcies a l'estil de vida i a l'alimentació que porta. «Cada dia animo la gent a que cuini i que faci coses variades. La dieta, com més variada, més sana», va dir en una entrevista.

Karlos Arguiñano i la seva germana menys coneguda

Loinaz, igual que María José, va decidir viure apartada del focus mediàtic. I poc o res se'n sap, d'ella, més enllà de les fotos de família que el seu germà comparteix a les xarxes socials. A més, sembla que tots senten una gran passió pel mar.

D'Eva tampoc tenim gaire informació. És bastant coneguda i ja ha protagonitzat diversos programes de cuina, però de la seva vida personal només sabem que està divorciada i que té dos fills que ja estan independitzats.

Primer pla de Karlos Arguiñano.
Karlos Arguiñano està preocupat per la seva germana Loinaz | Atresmedia

De fet, una de les poques vegades que hem vist tots els germans junts de manera pública va ser després de la mort de la matriarca, Pepi Urkiola, als 94 anys.

Moment en què van decidir fer una intervenció conjunta per a donar les gràcies pels missatges de suport que havien rebut.

Del que no hi ha dubte és que Karlos ha sabut transmetre aquesta connexió i unitat familiar als seus fills: Eneko, Zigor, Karlos, Martín, Joseba, Amaia i María. I és que són un equip inseparable. «En aquesta vida, el més important és ser feliç. Primer, la salut, i després, ser feliç», va confessar una vegada el xef.

Arguiñano pot estar molt orgullós dels seus fills, ja que cinc d'ells es dediquen al negoci familiar. Cosa que s'anuncia a la pàgina de KA, el complex turístic que tenen a Zarautz, que ofereix «cuina de qualitat en un hotel amb encant a Zarautz [...] Cinc dels fills del xef gestionen aquest establiment», es pot llegir.