Lídia Heredia

Lídia Heredia marxa de 'Els Matins' i de Catalunya

Finalment, la notícia de l'adeu de la periodista s'ha oficialitzat

La periodista catalana Lídia Heredia ja fa una pila d'anys que està al capdavant de 'Els Matins' de TV3. Després que Josep Cuní fes història de la televisió catalana amb el seu famós «prou», Heredia es va convertir en la seva successora. 

Ja fa unes setmanes que va saltar la notícia sobre que la presentadora tenia la intenció de deixar la conducció del programa i que aquesta fos la seva darrera temporada, ja que tenia nous projectes entre mans. 

Finalment, la notícia del seu adeu s'ha oficialitzat i la catalana ha decidit marxar fora de Catalunya.

Marxa a Washington

Lídia Heredia serà la nova corresponsal de TV3 a Washington a partir de la tardor. L'actual directora i presentadora del programa 'Els matins' de TV3 substituirà Xesco Reverter, que ha cobert les informacions dels Estats Units des de l’any 2017.

El canvi a la corresponsalia de Washington es materialitza després d'un procés de selecció intern a la CCMA. Heredia ha presentat diversos programes a la televisió pública, així com els TN Migdia i Vespre.

Va participar, també, en la posada en marxa del 3/24. La decisió arriba enmig d'una reforma de la graella televisiva, que provocarà que el magazín matinal 'Planta Baixa' passi a emetre's a la tarda i el 'Tot es mou', presentat per Helena Garcia Melero, es traslladi a la franja matinal.

▶️ Barcelona inicia una nova etapa: Ja es pot entrar a la ciutat pel túnel de les Glòries

Trajectòria

Nascuda a Badalona el 1971, Heredia és llicenciada en Ciències de la Informació per la Universitat Autònoma de Barcelona.

Va començar la seva trajectòria en el món del periodisme a Ràdio Ciutat de Badalona, l'any 1989, abans d'acabar la carrera.

Després va continuar fent ràdio, a l'equip d'informatius de Ràdio Barcelona i d'Onda Rambla. També ha treballat a la premsa, al diari 'Avui', i a la televisió, a Canal+ i a Tele5.

La seva primera feina a TV3 va ser com a reportera del programa En directe, al qual han seguit molts projectes com a directora i presentadora, com el debat ciutadà Banda ampla.

També ha presentat els programes de Nous Formats Lletra petita i Collita pròpia. Els últims anys ha format part l'equip dels especials electorals i polítics de TV3.