Foto en primer pla del cantant Carlos Marín.

Polèmica per l'herència de Carlos Marín de Il Divo: alguna cosa no quadra

Carlos va voler canviar el seu testament abans de morir

Carlos Marín, component de Il Divo, moria el 19 de desembre de 2021 en un hospital britànic. Va ingressar a causa del covid, al qual no va poder guanyar-li la partida. Sis mesos després, el repartiment de l'herència continua generant cert enrenou entre els seus familiars.

Una de les últimes persones amb qui va poder parlar va ser amb la que havia estat la seva parella, Geraldine Larrosa. Van estar molts anys junts i, malgrat separar-se, sempre van mantenir un tracte molt estret. De fet, durant el confinament van decidir donar-se una segona oportunitat.

La seva dona recorda les darreres hores de Carlos amb vida. En una videoconferència que van tenir «em va dir que l'entubarien, estava espantat i trist. En realitat era un comiat», ja que tots dos sabien el desenllaç d'allò.

La relació entre el cantant de Il Divo i Geraldine es va prolongar durant 30 anys. Després de 19 anys de relació, el 2009 decidien divorciar-se, però això no va ser un impediment perquè continuessin estant units. Amb el temps es van adonar que no podien estar l'un sense l'altre.

El període de confinament els va obrir, en certa mesura, els ulls. Van arribar a replantejar-se l'opció de tornar a casar-se a Disneyland.

Carlos Marín en un escenari
Carlos Marín va morir el passat desembre   | Arxiu

La mort de l'artista ha deixat molt tocada la parella. Pateix molt cada vegada que pensa que podria haver-se salvat si l'haguessin tractat al nostre país. «Cada vegada que em parlen d'això, m'ensorro», confessa.

Explica que es tracten de «suposicions que jo també he fet, però que no tenen resposta». Desvela que fins i tot un amic es va oferir a posar-li el seu avió privat per portar-lo a Espanya, però l'hospital no va autoritzar el trasllat.

Mentrestant, l'herència de Carlos Marín segueix sense repartir-se ja passat mig any de la seva mort. La seva intenció era fer una sèrie de canvis al testament a última hora, però la mort tan prematura li ho va impedir. Volia fer una modificació perquè la seva dona pogués gaudir dels drets musicals que li correspondrien.

Aquests van quedar en mans de la mare del cantant, amb qui Geraldine confessa mantenir una gran relació. «Em porto molt bé amb ella. Ho està passant molt malament, igual que la resta de la família», explica.

Carlos Marín i Geraldine Larrosa
El cantant i la seva parella Geraldine Larrosa | EUROPA PRESS

Respecte al repartiment del seu llegat, assenyala que «ens sobrepassa una mica a tots perquè és molt complicat, tràmits i més tràmits de fa molt de temps».

Ella té previst reclamar allò que considera que és seu. Ja ha posat el repartiment de l'herència «en mans dels advocats», indica Geraldine a ABC. «És complicat perquè es tracten de drets musicals, hi ha molts vídeos que vam gravar junts, on jo cantava, dirigia...», subratlla.

▶️ Carmen Lomana manda callar a Imanol Arias

Carlos Marín va registrar els drets musicals al seu nom

El gran problema és que Carlos Marín va registrar al seu nom aquests drets, encara que també hi participés la seva dona a les obres. «A mi no m'importava perquè la nostra relació estava per sobre de tot. La seva idea era arreglar el tema dels drets de les feines que vam fer en comú, però no va poder ser», assumeix ella resignada.

L'habitatge on resideix Geraldine amb la seva filla és de la seva propietat, ja que l'artista es va encarregar que fos així. Fins i tot va signar una assegurança perquè saldés la hipoteca restant en cas de mort. Però sis mesos després, és ella qui ha d'assumir aquest pagament.

Imatge promocional del quartet Il Divo
Quartet Il Divo, amb Carlos Marín al centre. | Cedida

Desvela a ABC que la seva situació econòmica no és la millor, però té molts projectes al cap. Ha gravat un disc i està pendent que el llencin al mercat.

Carlos va ser recordat pels seus familiars i amics el 4 de juny passat a una missa que es va celebrar a L'Almudena, a Madrid. La seva parella va admetre que havia estat la persona més especial per a ella.