Més de 18.000 firmes perquè Telecinco retiri la sèrie de Rocío Carrasco

Es fa pública una campanya a 'Change.org' que denuncia la manera en què Mediaset està banalitzant el dolor de moltes dones víctimes de violència de gènere

El documental de Rocío Carrasco, 'Contar la verdad para seguir viva', ha generat un gran debat més enllà dels platós de televisió. La societat està completament dividida per aquest drama familiar que fa molts anys que intenta solucionar-se davant els tribunals i acaparant portades de la premsa del cor.

Per a molta gent, el testimoni de Rocío ha servit per visibilitzar la violència de gènere i institucional que ha patit la protagonista durant 20 anys, però per a altres ha suposat un judici mediàtic cap a un home que no ha estat condemnat en els tribunals i cap a uns fills que han estat víctimes de la traumàtica separació dels seus pares.

? ÉS GRATIS: Encara no ens segueixes a l'INSTAGRAM del Catalunya Diari? Clica aquí, t'hi esperem.

Ara bé, tothom coincideix en el fet que Telecinco s'ha aprofitat de la situació per obtenir beneficis econòmics. Primer, per donar veu a Antonio David Flores i al seu testimoni mentre Rocío Carrasco optava per guardar silenci i, ara, per imposar el relat de la filla de Rocío Jurado com a veritat absoluta i, fins i tot, acomiadar de la cadena a l'exguàrdia civil.

En qualsevol cas, la polèmica Flores-Carrasco és capaç de generar enfrontaments en diverses taules familiars del nostre país, ja que es tracten temes delicats com la violència de gènere i la deslleialtat en una relació de parella.

Es demana que Telecinco retiri la sèrie de Rocío Carrasco  

Malgrat que Telecinco dona suport al testimoni de Rocío Carrasco, les xarxes socials estan plenes de detractors que posen en dubte el seu relat. De fet, la sèrie documental de Rocío Carrasco ha generat un gran enrenou entre els seguidors de Telecinco, molts dels quals han decidit iniciar una campanya de boicot contra Mediaset. Tanmateix, s'ha posat en marxa una campanya de recollida de firmes a través de la plataforma 'Change.org' per demanar que es retiri la sèrie. 

«Si us plau, retirin el programa de Rocío Carrasco, que està fent molt mal a les dones víctimes de maltractament, a un noi amb discapacitat, que a més és el fill de la protagonista, a la presumpció d'innocència d'un home al qual la justícia no ha trobat motius per jutjar-lo, i a totes les persones sensibles a aquests temes tan summament delicats», s'explica al text de la campanya.

18.000 persones donen suport a la campanya de 'Change.org' 

Es tracta d'una petició dirigida al Ministeri de Justícia que ja compta amb més de 18.000 firmes recollides, per la qual cosa aviat podrien aconseguir el seu objectiu: arribar a 25.000 firmes.

«És un circ, on uns" jutges "de la faràndula fan un espectacle d'un assumpte tan greu com la violència contra les dones, només perquè la protagonista és famosa i els facilita molta audiència», assenyalen a 'Change.org'. A més, el text se centra a carregar contra les institucions i els polítics, especialment a la ministra d'Igualtat Irene Montero que, segons ells, va donar suport al testimoni de Rocío pel fet de ser un cas mediàtic.

No obstant això, el testimoni de Rocío Carrasco ha servit per visibilitzar la violència de gènere, ja que les trucades al 016 van augmentar després de l'emissió dels primers capítols de la sèrie documental.

«Quantes dones anònimes, sense possibilitats econòmiques per sortir d'una situació de maltractament, estaran horroritzades i impotents veient com es banalitza el seu dolor a canvi de diners i audiència, sense poder recórrer ni tan sols a la policia o Serveis Socials per falta de mitjans, i aquesta senyora aconsegueix fins i tot l'atenció de la ministra d'Igualtat. Quin tipus d'igualtat és aquesta? I la presumpció d'innocència? El programa sobrepassa els límits constantment», denuncia el text. 

D'aquesta manera, la campanya pretén cridar l'atenció de la justícia, tal com va fer el conegut jutge gallec José Antonio Taín, que assegurava que la sèrie hauria d'haver estat retirada per haver mostrat la sentència condemnatòria a una menor.


Comentaris

envia el comentari