Milicians ucraïnesos tallen la connexió del periodista de TV3, Lluís Caelles

Màxima tensió: El periodista de TV3 a Ucraïna talla la connexió per homes armats

«Estem bé, recollim i marxem», ha dit el periodista Lluís Caelles just abans de tallar la connexió

Malauradament, les guerres no tenen guió i estan plenes de contratemps del tot inesperats. Justament això és el que li ha passat aquest migdia al periodista Lluís Caelles quan feia la seva habitual connexió amb el Telenotícies Migdia de TV3 des d'Ucraïna. 

El periodista tot just començava la connexió des de Khomutets quan hi ha hagut un gir inesperat de guió. Una milícia ucraïnesa ha aparegut i ha obligat a tallar el directe. 

«Estem bé, recollim i marxem»

«Molt bé, ens demanen que tanquem aquest directe. Recollim i marxem. Estem avançant molt poc a poc perquè hi ha moltes milícies. Insisteixo, intentaré acabar la connexió... Tallem la connexió, estem bé, ara marxem», ha comentat el periodista quan ha vist que l'obligaven a tallar la connexió.

«Aquesta interrupció posa en evidència les dificultats per desplaçar-se i també per informar sobre el terreny pels nombrosos controls que hi ha. L'equip porta dies treballant a Kíev i ara s'està dirigint cap a la frontera polonesa», diuen a hores d'ara des de TV3.

Cal destacar, en aquesta línia, que la connexió de dilluns passat de Caelles amb el Telenotícies Vespre ja va ser força accidentada. I és que en aquell cas, mentre el periodista català estava fent la seva crònica des de la plaça de la Independència de Kíev, se sentien tota mena de trets per darrere. 

El conflicte, en alça

I és que no sembla que aquest pugui cessar d'un dia per l'altre. La Unió Europea ha aprovat aquest dimecres noves sancions contra Bielorússia pel seu suport a l'atac militar rus contra Ucraïna. 

Segons ha anunciat la presidència francesa del Consell, els ambaixadors dels 27 han donat llum verda a noves sancions que afecten «autoritats i militars bielorussos involucrats en l'agressió russa contra Ucraïna». 

Les sancions també afecten sectors de l'economia del país, especialment la fusta, l'acer i el de la potassa.