Primer pla de l'actor Pedro Rebollo

Mor massa jove Pedro Rebollo, actor de 'Aída' i 'Los Serrano'

L'artista, que va morir als 59 anys, va ser un dels millors actors aragonesos de la seva generació

Dol al món de la interpretació per la mort de l'actor i dramaturg Pedro Rebollo. L'artista aragonès va morir als 59 anys i deixa una prolífica carrera com a actor, director i crític de teatre. És conegut per la seva participació en sèries com 'Aída', 'El Comisario' i 'Los Serrano'.

Va treballar amb una gran quantitat de companyies aragoneses de teatre, i el salt a la petita pantalla el va portar a viure entre Saragossa i Madrid. Els que hi van compartir taules asseguren que tenia una màgia especial al pujar a l'escenari. A més, va ser crític de teatre a 'Diario 16' i va dirigir diverses companyies.

L'actor ha mort després d'una llarga lluita contra la malaltia, i la seva mort ha deixat un gran buit entre els seus companys. Sempre va dir que no buscava l'èxit, sinó «viure la meva vida d'actor». A la seva vida privada va ser parella de l'actriu saragossana Laura Plano, amb qui va tenir la seva única filla.

Teatre, cinema, sèries: un actor total

Pedro Rebollo es va formar a l'Escola Municipal de Teatre i va treballar en moltes companyies aragoneses com a Teatro del Alba i Tranvía Teatro. Des de feia anys estava vinculat a Viridiana. Va compaginar la seva passió pels escenaris amb el treball al cinema i la petita pantalla, que li va donar fama i reconeixement.

Foto de Pedro Rebollo
L'actor aragonès va compaginar el teatre amb el cine i la televisió | Cedida

Va formar part de l'elenc de la pel·lícula 'Rèquiem per un pagès espanyol', i va participar en sèries com 'El tiempo entre costuras', 'Hospital Central', 'Àguila Roja', 'Doctor Mateo', 'El Internado', 'Diarios del miedo', 'Los Hombres de Paco', i 'Cuenta atrás'. El seu darrer treball va ser l'adaptació teatral de la novel·la 'La lluvia amarilla'.

Esteban Villarrocha, director teatral, company i amic de Pedro, assegura que «quan pujava a un escenari tenia una màgia especial». El descriu com un dels millors actors i més talentosos que ha vist sobre les taules d'un teatre. En una ocasió, la crítica el va valorar com «el millor actor de la seva generació».

Els seus companys el recorden

Pedro Rebollo i Esteban Villarrocha es van conèixer a l'institut i, a partir de llavors, van anar de la mà. Junts van donar forma a 'Caín de Saramago', on Pedro imitava la veu de l'escriptor portuguès amb una sorprenent semblança. L'actor també va intervenir en obres com 'El Viejo y el Mar', i 'El Poeta y Platero'.

L'actor i dramaturg saragossà Mariano Anós ressalta el seu «talent escènic brutal», i en diu que era «sempre brillant, selectiu i amb registres molt diferents». Van compartir projectes destacables com 'La vida es Sueño' i un dels darrers treballs de Pedro, el curtmetratge 'Solo' de Lorenzo Montull.

Muntatge amb fotos de l'actor Pedro Rebollo
Pedro Rebollo era actor professional des de 1983 | CatalunyaDiari

En la seva faceta de crític teatral, va escriure a les pàgines de 'Diario 16' on va coincidir amb la periodista i escriptora Ana Rioja. Ara assegura estar «desolada, com tots els que el van conèixer». En un darrer homenatge li escriu: «T'estimo viu, tan viu com fa més de tres dècades quan em vas conquerir amb el teu somriure».

«Explicar el món»

El director Jesús Arbués, una de les persones més properes a l'actor, ha estat un dels primers a reaccionar. «Encara que ja ho esperàvem, és impossible fer-se a la idea que no el veurem mai més. Ho sento tant. Per tot el que hem viscut junts. No em surten les paraules. Amic Pedro Rebollo DEP».

L'exdirector del Centre Dramàtic d'Aragó el recorda com un actor extraordinari, un dels millors que ha donat Aragó amb molta diferència. Destaca que era «molt culte i intel·ligent», i que «sabia contagiar amb força la seva il·lusió quan s'entusiasmava amb un projecte». Actualment dirigia diversos grups de teatre als Tallers Municipals de Teatre d'Osca.

Un dels seus treballs més especials va ser 'La noche antes de los bosques', un monòleg de Bernard-Marie Koltès interpretat per ell. Va estar nominat als premis Max i va ser una de les funcions més reeixides que es recorden a la comunitat. «A mi el que m'agrada és explicar el món i després la gent que em veu em digui que gràcies al que he explicat ha entès millor la realitat», va explicar ell mateix.