Primer pla de Rosa Mariscal

Mor Rosa Mariscal, la doctora Andrea Valverde a 'Hospital Central'

Rosa Mariscal mor amb 52 anys

L'actriu Rosa Mariscal, coneguda pel seu paper de doctora Andrea Valverde a Hospital Central, ha mort fa unes hores amb 52 anys. Així ho comunicava aquest divendres al matí la Unió d'Actors i Actrius al seu perfil de Twitter. Ho feien sense detallar les causes de la seva mort.

Feia molts anys es dedicava a l'actuació, però el seu pas per la ficció de Telecinco la va catapultar a la fama. Va estar durant una mica més de tres anys en aquesta producció, on va destacar per la seva relació amorosa amb el protagonista, el doctor Vilches.

A més, Rosa Mariscal també va intervenir en altres sèries conegudes com per exemple Periodistas, Siete vidas, Herederos, La otra familia o Señor Alcalde. També va fer algunes produccions al món del cinema. Els papers més destacats van ser a Cuando vuelvas a mi lado, de Gràcia Querejeta o Amor, curiosidad, prozak y dudas, de Miguel Santesmases.

Pel que fa als curts, va intervenir en alguns com Aliento o Limbo. Però, sens dubte, el reconeixement li va arribar de la mà del teatre, amb el qual va obtenir diversos guardons.

Rosa Mariscal a Hospital Central
Rosa Mariscal a 'Hospital Central' | Mediaset

El 2001 va aconseguir el Premi Palmarès a Millor actriu pel curt ¿Y si se lo digo?, al Festival de Màlaga. També va tenir una menció especial del jurat juntament amb Esther Ortega, Silvia Marsó i Pilar Punzano pel llargmetratge de Santesmases.

La Unió d'Actors i Actrius va comunicar la trista notícia aquest divendres. Mostraven el seu dolor traslladant el seu «condol més sincer als familiars i amics de l'actriu». La capella ardent de l'actriu va quedar instal·lada a la sala 39 del Tanatori Sud de Madrid.

Rosa Mariscal, una altra actriu de la sèrie que mor molt jove

Rosa Mariscal no és l'única intèrpret d'Hospital Central que ha mort en els últims temps. La desgràcia sembla que envolta aquesta sèrie. Quatre actors han mort per causes molt diferents.

El mes de febrer passat es coneixia la mort d'Arturo Arriba a conseqüència d'un incendi estrany a casa seva a Madrid. Residia sol i els sanitaris que el van atendre no van poder fer res per salvar la seva vida.

L'elenc d'actors d'Hospital Central és molt ampli. La producció es va emetre a Telecinco entre el 2000 i el 2012. El primer a morir va ser José Conde el 2011, només uns mesos abans que finalitzés el rodatge.

Es trobava en tractament psicològic i va aparèixer mort en un immoble abandonat, a prop del carrer Arturo Soria de Madrid. Feia un mes que estava desaparegut i no presentava signes de violència. En aquell moment tenia tan sols 56 anys.

Però, sens dubte, la més impactant va ser la de Jordi Rebellón, que interpretava el doctor Vilches. Era un dels personatges més estimats de la ficció malgrat el seu complicat caràcter. El setembre de l'any passat deia adeu amb 64 anys després de patir un ictus.

Rosa Mariscal a un photocall
L'actriu va estar tres anys a la producció de Telecinco | Europa Press

Des que deixés la sèrie s'havia sabut poc de la seva vida. Va intentar distanciar-se dels mitjans de comunicació amb intenció de portar una vida discreta. Se'l va poder veure en algun paper a Cuéntame cómo pasó o Servir y proteger, però sense gaire rellevància.

Però les desgràcies també han acompanyat altres companys del repartiment. Molts van haver de fer front a una sèrie d'adversitats. Va ser el cas de Nerea Garmendia o Carolina Cerezuela, que van perdre els bebès que esperaven.

L'últim nom que s'afegeix a aquesta llista és el de Rosa Mariscal, coneguda pel seu paper de doctora Andrea Valverde. Ens deixava amb 52 anys deixant un gran buit entre els seus companys de professió.

▶️ Las otras desgracias de Hospital Central más allá de los 4 actores fallecidos